Merhaba arkadaşlar..Biliyorsunuz geçenlerde şanzıman uğultusu-ötmesi ile ilgili konu açmıştım..Bu sorunu giderirken hazır şanzıman sökülmüşken baskı balatayıda değiştirelim dedik..Söktüğümüzde volanda normalinde bir tık daha fazla oynama vardı...Balatanında iç ve dış yüzeyinde çatlaklar ve hafif kömür gibi dağılmalar vardı...Volanı Biraz tuzlu olmasına rağmen ilerde sıkıntı çıkarırmı çıkarmazmı stresine girmek istemediğimden onuda değiştirdim...Bu parçaların toplamı yağı ve temizleme spreyi ile beraber 2750 liraya maloldu...Volan Gm-Debriyaj seti Luk ve bilyası Gm marka...Arkadaşlar aracımda baskı balata ile ilgili hiçibr belirti yoktu,yada belli etmeyecek seviyede idi..Gerçi bu parçaların değişiminden sonra aracın gerçek performansını görünce normal sandığım şeyler aslında hiçte normal değilmiş..Genel anlamda çekişi 1,3 e göre normal diyordum ve aracımı kullananlarda öyle diyorlardı..Ustalarda dahil...Debriyajın kavraması normal seviyede sertliğide normal ölçüde sanıyordum ve sanıyorlardı ! ama dediğim gibi taki değiştirene kadar...
Neyse sadede geliyim...Aracımın volan+debriyaj setini değiştirdikten sonra aracımda çekiş gücü arttı hemde baya baya arttı..Sanki üzerindeki ölü toprağını atmış...Sanki eskiden 80 beygirdide şimdi 95 beygir olmuş gibi..Debriyaj eskisine göre çok daha yumuşak şimdi..Değişince anlıyormuşsun...Yani aracınızda arıza belirtisi yok ama performans düşüklüğü varsa veya hissediyorsanız kilometreside 70-100 bin gibiyse baskı balata setini değiştirmenizi öneririm..
Neyse sadede geliyim...Aracımın volan+debriyaj setini değiştirdikten sonra aracımda çekiş gücü arttı hemde baya baya arttı..Sanki üzerindeki ölü toprağını atmış...Sanki eskiden 80 beygirdide şimdi 95 beygir olmuş gibi..Debriyaj eskisine göre çok daha yumuşak şimdi..Değişince anlıyormuşsun...Yani aracınızda arıza belirtisi yok ama performans düşüklüğü varsa veya hissediyorsanız kilometreside 70-100 bin gibiyse baskı balata setini değiştirmenizi öneririm..