baskı balatamı ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YNS15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YNS15

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar aracım 2000 model corsa b 1.4-16v.sorunum şu aracımın vites geçişleri bazen yumuşak oluyo bazende resmen zorla geçiriyorum vitese.debriyaj kavramasıda çok altta eğer bu baskı balata sorunuysa debriyajın üstte kavraması gerekmiyomu?tam olarak sorunum nedir fikri olan varmı? ankarada gidebileceğim tavsiye ettiğiniz uygun fiyatlı özel servis varmı?malum öğrenciyimde :rolleyes: teşekkür ederim şimdiden

Baskı balatadan olacağını sanmıyorum.Soğuk havalarda normal bir durum.

Normaldir, araç sıcakken daha rahat geçiyordur muhtemelen. Ayrıca soğukken bir alt vitese geçişte zorlar.

Ayrıca uzun süre üst viteslerde takıldıktan sonra küçük viteslere geri inerken ilk seferlerde daha zor geçer. Sürekli 1-2-3 takılırken daha kolay geçer o taraflar.

Eğer gerçekten bu şekildeyse endişelenmenize gerek yok.

soğuk veya sıcakla ilgisi yok yani bazen kendisi yumuşuyo vitesler bazende gerçekten çok zor geçiyo.mesela geri vitese takarken debriyaja sonuna kadar basmama rağmen öterek geçiyo.ama bazende yağ gibi oluyo rahat rahat geçiyo vitesler.baskı balata sorunu olsa debriyaj yukarda kavramazmı benmi yanlış biliyorum?benim debriyaj ayağını az kaldırınca aracı hareket ettiriyo çok altta kavrıyo yani hiç bişey anlamadım ben bu işten:)ne olabilirki başka?ankarada tavsiye ettiğiniz gösterebileceğim uygun fiyatlı özel bi servis varmı peki ?

Arkadas arac tam durmadan ve ara gaz vererek geri vitese gecirmeye calisirsan cart die oter vites dusururkenn ki olan sertlik ve bazen yumusamasi gayet normal opelin 2008 e kadar olan tum modelleri boyledir hatta debriyaj gaz fren direksyn da serttir vosvagene bindiginde dersinki opelim ne kadar sert bir arabaymis lakin bn genede vectrami sewyrm debryjin bitmemistr merak etme

yok o kadar bilgim var öyle bişey yapmadım zaten.ama sorunu tam anlatamadım galiba ben.benim bahsettiğim öyle kemikli viteslerde olduğu tarzda bi sertlik değil bazen geçmiyo vites o derece bi sertlik bi ara servise uğramalıyım en iyisi teşekkürler

Bilye kaçırıyor muhtemelen.

Ankara da forum sponsoru Opel Garage var.

bugün opel garage deydim. sorunum debriyaj teliymiş sorun düzeldi teşekkürler :)

Geçmiş olsun.

Geri