Baştan aşağı değişim. Kara Büyü (Vectra B)

valla iyi cesaret. mağdem uzun süre binmeyi düşünüyorsunuz ben yerinizde olsam hazır araba dağıtılmışken önce vectra b'lerin baş belası komple elektrik tesisatını sonra tabana bagaja komple izalasyon yapardım...

Dediğiniz iki şeydende bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım, daha önceki Vectralarımda dahil, siz ne tür sorunlar yaşadınız ?

Dediğiniz iki şeydende bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım, daha önceki Vectralarımda dahil, siz ne tür sorunlar yaşadınız ?
ben yaşamadım ancak ileride yaşamanız olası bir ihtimal. çünkü forumda yaşından dolayı vectra b'lerde yavaş yavaş kabloların kavrulması nedeniyle elektriksel problemler yaşanıyor. hazır masrafa girilmiş araba sanayide yatarken ben olsam bir elektrikçiye kablolarıda kontrol ettirirdim. yada kendim yapardım o işi...

Mustafa kardeşim konuyu zaman zaman takip ediyorum..Vectra sevdası başka bişeye benzemiyo ancak bişey dikkatimi çekti yeşilden siyaha komple değişecek.Atlamış olabilirim belki ama ön ve arka camı ve kelebek camlar sökülecek dimi boyadan önce.Profil kısımlar ve kenar yerler sorun olmasın.Tam düzgün olsun.Emek büyük çünkü

vectraların başının belası elektrik tesisatı değil ne yazıkki asıl bela işini bilmeyen elektrikçiler,ben vectraların elektrik tesisatındanda sensörlernden de hiç şikayet etmedm,tesisatyla oynananlar ilerde cok sıkıntı çekiyor ;)

vectraların başının belası elektrik tesisatı değil ne yazıkki asıl bela işini bilmeyen elektrikçiler,ben vectraların elektrik tesisatındanda sensörlernden de hiç şikayet etmedm,tesisatyla oynananlar ilerde cok sıkıntı çekiyor ;)

sorun elektrikçiden kaynaklı değil. motor bölümü sıcaklığından oluyormuş. forumda bir abi izole etmişti yeniden...

Arabada sorun yaşıyor olsaydım bu kadar masraf etmezdim, harcadığım paranın üstüne biraz daha koyar değişebilirdim. Fakat memmun olduğum için harcama yapmayı uygun gördüm. Bir arkadaşım camlar sökülecek mi diye sormuş, camlar sökülmüyor, ön camda da zaten ufak bir çatlak var. Fakat cam fitilleri için bir ayraç var boyanması için.Bu arada 4 kapı da sökülecek bilirsiniz kapıların o ara kısmının zımparalanması zor. Bu yüzden sökülecek.

Ve renk.

Bu en son çıkan Honda Civiclerde ki içerisinde mavi sedeflerin bulunduğu siyah renk. Cep telefonum görüntülerim çok kaliteli değiller. Dikkatli bakıldığında mavi metallar gözükecektir.

Bunlarda içine eklemeyi düşündüğümüz sedefler

Ufak bir miktar boyada sedefleri denedik, çok güzel bir renk aldı, lakin benim tercihim yanlız 1 veya 1 ve 2 numaralı sedefler olacak. Siyahin içerisinde zaten mavide mevcut. Güneşte harika bir renk oluyor. Ekstra yarım kilo fazla boya yaptıracağım hazırda bulunması için. Tüm boyaların gramajları sedeflerin kodları kayıp edilip 1 plakaya işlenip arabanın bagajına monte edilecek. Sizlerinde fikirlerini bekliyorum arkadaşlar.
İşte sedefler

Heyecanla bekliyoruz mustafa arkadaşım, ön yargılara inat komple boyaya girişme evresini merakla takip ediyorum, son attığın resimdeki boya tam ekmeğe sürülüp yemelik kıvamda duruyor, tamponlardaki mat siyah plastik kısımları ve yan çıtaları boyatmazsınız umarım, B1 kasayı diri gösteren en önemli kısımlardan biri o mat siyah plastik kısımlardır, devamını bekliyoruz :)

Pek yakında bende emektar corsamı komple boyatacağım. Sizin aşamaları sabırsızlıkla takip ediyorum. Kolay gelsin...

Takipteyiz...
ve 1 750 TL ye bu kadar işçiliği yapan ustayı tebrik ediyorum..
Ben geçen yaz ön, arka tampon ve sol ön çamurluğun far kısmında bir karışlık ufak bir sürtme işi için 550 TL ödedim.. utanmadan 700 TL dedi..üstelik işçilik berbat, arka tamponda ek vardı birleştiği yere macun bile çekmemişti...ve üstünde boyadı....
Belki sivasa gelir bende boyatırım aracımı....
:)

Aynen dediğin gibi tamponların siyah kısımlarını kesinlikle boyatmıyorum lakin yan çubuğu boyatıyorum ben oranın boyanınca daha güzel duracağı kanısındayım baktım hoş gözükmedi gözüme çıkartır yenisini takarız.

Ustamla uzun yıllardır çalışıyorum emeğini esirgemiyor sağolsun. Bakalım sonuca yaklaşıyoruz son 1 hafta.

Geri