Bende 2001 1.8 otomatik vites olanı var, arabam şu ana kadar çok şükür beni yolda bırakacak hiç arıza yapmadı ( 9 aydır bende ) ancak ben keyfe keder masraflar yaptım, ( gaz kelebeğini çıkmasıyla değiştirdim - 200 TL , - rölanti düzensizdi ondan ) , su eksiltiyordu ( termostatı değiştirdim - çıkması 35 tl , ben orjinalini aldım müşürleri ve sensörleriyle birlikte 180 tl verdim ) , ön sağ far ayarı bozuktu orjinal valeo farlarını taktırdım 350 TL , egzos manifoldu çatlaktı 80 tl ye tamir ettirdim, bulabilirsem çelik olanını alacağım. Yukarıda bazı arkadaşlar sana demişler, yağına , suyuna , antifrizine , çukurlara dikkat et, iyi ve temiz kullan keyifli bir arabadır, herşeyden önemlisi duruşu asaleti yeter. Otomatik diye de sakın çekinme ben çok memnunum düz vitesten çok rahat , en azından baskı balata problemi yok, tak D ye bas git, vites derdin olmaz. Otomatiği kurallarına göre kullanırsan kolay kolay arıza da yapmaz. Uzun yolda ekonomiktir, içine siniyorsa iyi bir ustaya götür, motoruna, özellikle yürürüne ( amörtisörler , ön arka disk ve balatalar ) rotlar, rot başları, takozlara iyi baktır, arızası v.b. varsa fiyattan düşürt öyle al. Vectraların motorlarına kolay kolay birşey olmaz, yağ lpg li her araç yakar, aracımda lpg var yağ yakmıyor diyen yalan söyler. Ancak bu yakma belli ölçülerde olmalı , çok yağ yakıyorsa motor istiyor olabilir, yani bunun idealini de opel ustaları bilirler. Temizse kaçırma Hakkında hayırlısı olsun,