Ben bi araba üstüne bukadar fazla farklı yorum görmedim:(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OdonATa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende 2001 1.8 otomatik vites olanı var, arabam şu ana kadar çok şükür beni yolda bırakacak hiç arıza yapmadı ( 9 aydır bende ) ancak ben keyfe keder masraflar yaptım, ( gaz kelebeğini çıkmasıyla değiştirdim - 200 TL , - rölanti düzensizdi ondan ) , su eksiltiyordu ( termostatı değiştirdim - çıkması 35 tl , ben orjinalini aldım müşürleri ve sensörleriyle birlikte 180 tl verdim ) , ön sağ far ayarı bozuktu orjinal valeo farlarını taktırdım 350 TL , egzos manifoldu çatlaktı 80 tl ye tamir ettirdim, bulabilirsem çelik olanını alacağım. Yukarıda bazı arkadaşlar sana demişler, yağına , suyuna , antifrizine , çukurlara dikkat et, iyi ve temiz kullan keyifli bir arabadır, herşeyden önemlisi duruşu asaleti yeter. Otomatik diye de sakın çekinme ben çok memnunum düz vitesten çok rahat , en azından baskı balata problemi yok, tak D ye bas git, vites derdin olmaz. Otomatiği kurallarına göre kullanırsan kolay kolay arıza da yapmaz. Uzun yolda ekonomiktir, içine siniyorsa iyi bir ustaya götür, motoruna, özellikle yürürüne ( amörtisörler , ön arka disk ve balatalar ) rotlar, rot başları, takozlara iyi baktır, arızası v.b. varsa fiyattan düşürt öyle al. Vectraların motorlarına kolay kolay birşey olmaz, yağ lpg li her araç yakar, aracımda lpg var yağ yakmıyor diyen yalan söyler. Ancak bu yakma belli ölçülerde olmalı , çok yağ yakıyorsa motor istiyor olabilir, yani bunun idealini de opel ustaları bilirler. Temizse kaçırma Hakkında hayırlısı olsun,

Arkadaşlar ellerinden geldiğince fikirlerini belirtmişler. Bir arkadaşımız görmediği bir araç için 10.000 TL den fazla etmez demiş, acaba araba onun olsaydı kaç lira isterdi benim asıl merak ettiğim konu o. Bir arkadaşımız vergi hususuna değinmiş çok doğrudur, 2000 cc nin vergisi 1600 cc ye oranla fazladır ama performansı ve keyfi de fazladır. Aynı model de daha ucuz bir Vectra bulabilirsin, yapacağın olası masrafları üzerine ilave edersen ortaya çıkacak olan faturayı görünce gözlerin inanki yuvasından fırlar. Vectra B lerin parça fiyatları kuş serisine oranla pahalıdır, ama dayanma süreleri de onlardan daha fazladır. Benim 1991 model aracım bile daha çok kuş eskitecek durumda. Söylenenler nedeniyle Vectra B'yi alırken maddi bakımdan ben de çok korktum, sonuçta gelir düzeyim belli, ama yanılmışım. Aracı iş yerimdeki bir arkadaşımdan aldım, onun ısrarıyla yetkili servise gösterdik (hortum parlaması sonucu araca hararet yaptırmış), 6 senesi bitti, maşallah diyorum, hiç de pişman olmadım. 91 model aracımı değiştirecek olsam (satış fiyatına bile bakmadan) gene bakımlı ve temiz bir 2000 cc lik Vectra B alırım.

kilometre oynanmış olmasın da 185 bin çok değil önemli olan aracın bakımlı olup olmaması. araç alımında herkesin bildiği genel konulara dikkat edin temiz bir arabaysa alınır. ben 240 binde A kasa vectra gt 1995 sattım (11 bin TL'ye) sadece 8 gün sürdü elimden çıkması ama hala satmasaydım da 2. araç olarak mı kullansaydım dediğim oluyor..

fiyat konusu göreceli tabi araca bakılmadan bir şey denemez ama masrafı varsa ve içinize sinmeyen kusurlar görürseniz istediği parayı vermezsiniz o da satmam derse başka araba bakarsınız..

biraz da şans her zaman bir risk var

97 vectra b otomatik kullanıcısı olarak sana bir kaç tavsiye,aracım 199500 km de,eger araç orjinal km rede ise korkma daha yol alır o motor,fakat aracı senden oncekı sahıbı hor kullandıysa butun ihale sana kalır.bende ole oldu arac cok hor kullanılmıs,belkıde 12 13 bin masraf etmışımdır 3 yıldır arabaya,en son iki hafta once şanzuman ındırdım 2500 tl,balataları bıtmıs.en onemlılerınden bırı şanzuman vuruntu varmı,geri kaçırma varmı bunlara cok dıkkat et,motordada bı sorun yoksa korkma al,bu kadar masraf yapmama rağmen vazgecemıorum opelden,bağımlılık yapıo.

bende geçenlerde 97 otm. vectra cd aldım opelci oldum :) 190000 de sunroof olmayan modelden 8000 km yaptım 1 ayda hiçbir sorunum olmadı tam bir uzunyol arabası yol bitince anlıyosun yolun bittiğini süper bi araba güvendiğin birine göster dert alma başına yeter sonrada bas gitsin gittiği yere kadar ;)

Geri