Benzin-dizel-lpg...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KentucKy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dizelmi?Benzinlimi?LPG mi?

• Kullanılan toplam oy
    373
Ya artık şu 30.000 km yapmazsan dizelin bir anlamı yokmuş muhabbetini bırakın arkadaşlar lütfen. Dizelle benzinli arasında fiyat farkı varmış, fazla km yapmıyorsan gerek yokmuş falan filan. Benim anlamadığım aradaki fiyat farkını km yaparak bitirmek mi gerekiyor. Zaten aracı satarken de pahalıya satıyorsunuz benzinli araca göre, ne farkından bahsediyorsunuz.

En basiti şöyle bir örnek vereyim. Bende 2004 Opel Astra Classic vardı. İstanbul da şehir içinde 100 km/ 8-9 litre benzin yakıyordu. Şimdi ise 2006 dizel Ford Fiesta var ve aynı şehir içinde 100 km/5-5,5 Litre Eurodizel yakıyor. Aradaki farkı kendiniz hesaplayın. Litre fiyatları aynı olsa dahi şu an için bile km'de 90 kuruş fark çıkıyor.

Ayrıca bakım masrafları abartıldığı kadar farklı değil 50-100 Ytl farkediyor. + dikkatli kullandığınız takdirde sorun çıkarma olasılığı çok düşük.

Ben 40 litre mazotla 700-750 km yapıyorum İstanbul trafiğinde.

Ama siz illede benzinli diyorsanız ona da saygı duyarım.

bende dizele saygı duyarım abi :) depoyu ayın 1'inden 1'ine doldurmak yada en son hangi benzinciden benzin aldığını hatırlamak istemiyosan ve bu şehri karıs karıs rahat rahat gezmek istiyosan dizel...benzin alan arkadaslar haberleri takip etmeyi ihmal etmesin...

SİZE YAZDIM 0 KM CORSA'NIN 1.4 BENZİNLİ ENJOY PAKETİ İLE 1.3 CDTI ESSENTİA DİZEL MODELİ ARASINDA 700 YTL FARK VAR DAHA HANGİ FARKTAN BAHSEDIYOSUNUZ YA ANLAMADIM????BEN ALIYORUM BU HAFTA İNŞALLAH DAHA NEDİYİM...

ama birde satılırken dizele fazla güven olmuyor buda bir gerçek.sonuçta çok fazla kilometre yapmış bir dizelin çoğu parçası artık yıpranmıştır.üstelik ülkemizdeki dizel kaliteside çok parlak değil.dikkatli kullanılmadıysa çok büyük ve pahalı sorunlar çıkartıyor dizel.sahibi çok iyi kullanıldı,temiz kullanıldı desede,insanlar dizel araba alırken acaba diyor.

Ya artık şu 30.000 km yapmazsan dizelin bir anlamı yokmuş muhabbetini bırakın arkadaşlar lütfen. Dizelle benzinli arasında fiyat farkı varmış, fazla km yapmıyorsan gerek yokmuş falan filan. Benim anlamadığım aradaki fiyat farkını km yaparak bitirmek mi gerekiyor. Zaten aracı satarken de pahalıya satıyorsunuz benzinli araca göre, ne farkından bahsediyorsunuz.

En basiti şöyle bir örnek vereyim. Bende 2004 Opel Astra Classic vardı. İstanbul da şehir içinde 100 km/ 8-9 litre benzin yakıyordu. Şimdi ise 2006 dizel Ford Fiesta var ve aynı şehir içinde 100 km/5-5,5 Litre Eurodizel yakıyor. Aradaki farkı kendiniz hesaplayın. Litre fiyatları aynı olsa dahi şu an için bile km'de 90 kuruş fark çıkıyor.

Ayrıca bakım masrafları abartıldığı kadar farklı değil 50-100 Ytl farkediyor. + dikkatli kullandığınız takdirde sorun çıkarma olasılığı çok düşü

Ben 40 litre mazotla 700-750 km yapıyorum İstanbul trafiğinde.

Ama siz illede benzinli diyorsanız ona da saygı duyarım.
aynen kaTILIYORUM

Geri