Benzin(Mazot) Canavarları Buraya!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EKTOPEL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
45litre depom var,36 küsür litre ile tam doldurduk,iki kere tabanca atana kadar da mazotu kesmedim.Akşam baktım garajda ve 862 km yol yapmışım.Benzin göstergesindeki lamba yanık vaziyette tabi haliyle.Astra h verip,Corsa almamın tek sebebi buydu zaten.Sanırım 920-930' a çıkartırım ben bunu,ama gerek yok,yarın yani pazar günü gidip tekrar kapağa kadar full'leyip ne yaktığımı tam olarak hesaplıycaz.Tabi biliyorum ki standart üstü bir durum bu.Ama dizel motorları tanımak,bilmek,vites aralıklarını ayarlayabilmek,uzun yokuşlu yollarda...Benzinli ve dizel motorları aynı teknikle kullandığınızda 1.3 dizel bir arabayla bir depoyla 450-500km menzile kadar düşmek mümkün.Dizel motor,motordan hiç anlamayanların işi değil.Bu yüzden sürekli problem,sürekli sorun,sürekli masraf.Dizel motorlu bir arabayı, benzinli bir araba gibi kullanırsanız,neler olduğunu cüzdanınız size hissettirecektir.

Bu arada bir arkadaşımla eve gelmeden sohbet ettik biraz. 93 model 2000 motor, 6 silindir bmw 5.20'si ile geceleri geziyor ve km'de 300ykr yaktığını söylüyor.Şehir içi trafiğinde ise 500ykr'yi geçiyormuş :)

Son düzenleme:
2000 cc 148 hp tempra vardı önceleri bende, 65 litre ile 385 lt. benzini bitirdiğini hatırlıyorum. inanılması zor ama 65 litre ile yine 850 km gittiğine şahit oldum

ya bizim astra nın (1.3 CTDI ) ortalama tüketimi 9.1 kafayı yiycem.. bende sorun oldugunun farkındayım ama.. :) bakalım uzun yolda umutluyum :)

mümkün değil bece servise daniş yada aracını devirli kullan dizeller özellikle commonrail olanlar devirsiz kullanılınca hem ömrü kısalıyor hemde yakıt artıyor tabi devirli dediysek te kıvamında ;)

mümkün değil bece servise daniş yada aracını devirli kullan dizeller özellikle commonrail olanlar devirsiz kullanılınca hem ömrü kısalıyor hemde yakıt artıyor tabi devirli dediysek te kıvamında ;)

benden kaynaklanıyor sürekli vitesle uğraşıyorum fln :) sorun yoook

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri