45litre depom var,36 küsür litre ile tam doldurduk,iki kere tabanca atana kadar da mazotu kesmedim.Akşam baktım garajda ve 862 km yol yapmışım.Benzin göstergesindeki lamba yanık vaziyette tabi haliyle.Astra h verip,Corsa almamın tek sebebi buydu zaten.Sanırım 920-930' a çıkartırım ben bunu,ama gerek yok,yarın yani pazar günü gidip tekrar kapağa kadar full'leyip ne yaktığımı tam olarak hesaplıycaz.Tabi biliyorum ki standart üstü bir durum bu.Ama dizel motorları tanımak,bilmek,vites aralıklarını ayarlayabilmek,uzun yokuşlu yollarda...Benzinli ve dizel motorları aynı teknikle kullandığınızda 1.3 dizel bir arabayla bir depoyla 450-500km menzile kadar düşmek mümkün.Dizel motor,motordan hiç anlamayanların işi değil.Bu yüzden sürekli problem,sürekli sorun,sürekli masraf.Dizel motorlu bir arabayı, benzinli bir araba gibi kullanırsanız,neler olduğunu cüzdanınız size hissettirecektir.
Bu arada bir arkadaşımla eve gelmeden sohbet ettik biraz. 93 model 2000 motor, 6 silindir bmw 5.20'si ile geceleri geziyor ve km'de 300ykr yaktığını söylüyor.Şehir içi trafiğinde ise 500ykr'yi geçiyormuş
Bu arada bir arkadaşımla eve gelmeden sohbet ettik biraz. 93 model 2000 motor, 6 silindir bmw 5.20'si ile geceleri geziyor ve km'de 300ykr yaktığını söylüyor.Şehir içi trafiğinde ise 500ykr'yi geçiyormuş
Son düzenleme: