Benzin Pompası Sonunda Mefta Oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkay1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar, daha öncede konu açmıştım. Aracın sabahları ilk çalışmada rolanti düzensizliği hakkında. Benzin filtresi tıkalı çıktı değiştirdik düzeldi gibi olmuştu. Bugün hareket halindeyken lpg den benzine geçtim fakat araç stop etti. Kenara çektim çalışmaz oldu. Doğrudan lpg ile çalıştırıp sanayi yoluna düştüm. Usta test etti benzin pompası gitmiş dedi ve arızalanan bosh marka pompanın yerine şu an markasını hatırlamadığım fakat hiç bir şikayet gelmediğini söylediği ve 1 yıl garanti verdiği bir pompayı 90 tl'ye taktı araç çalıştı. Arızalı pompayı sırf meraktan yanıma aldım ve evde bulunan 12 voltluk adaptörle denedim pompa çalıştı ama yüke verdiğimde (yük derken uclarına hortum taktım ve su pompaladım) belli bir süre sonra çalışmaz oldu. Bende zaten bozuk olan pompanın içini çıkardım kollektörün kömürünü falan temizledim pompa yeniden çalıştı.

Neyse artık olan oldu ama benim zoruma giden tek şey, tüketici olarak kendimi çok aptal durumda hissetmem. Yani bu pompanın dış izalasyon kabını presli yapmasalar vidalı contalı bişey yapsalar kolayca açılsa tamiri çok kolay ve mümkün olacak. Ben bunu ve bu gibi parçaları tasarlayan her kimse art niyetli olduğuna kesinlikle inanıyorum ve lanetliyorum.

İçini açtığım benzin pompasının fotolarınıda ekliyorum en azından bir fikir edinirsiniz.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

• Photo-0009.webp
    Photo-0009.webp
    61.6 KB · Görüntüleme: 216
  • Photo-0010.webp
    Photo-0010.webp
    62.4 KB · Görüntüleme: 178
  • Photo-0013.webp
    Photo-0013.webp
    59 KB · Görüntüleme: 164
  • Photo-0014.webp
    Photo-0014.webp
    60.6 KB · Görüntüleme: 159
  • Photo-0015.webp
    Photo-0015.webp
    64.7 KB · Görüntüleme: 158
usta oyle dıyosunda markalar araclardan degıl sattıkları parclardan para kazanıyorlar eskı araclar nasıl dayanıklıydı dımı hıc sıkayet gelmezdı noldu cogu fırma battı yada ıflasın esıgınden dondu sımdı napıyolar aracların parcları ya plastıkten yada tamırı mumkun olmayan bı uretım seklı ıle uretılmıs burdan para kazanmaya bakıyorlar uzulme genede o kadar pahalı bı parca degılmıs gule gule kullan

Bende 2002 corsa arcımda stop etmesınden sıkayetcıyım ama sedece sıcakken sogukken hıcbırsey yok. calıstırıken bıraz gaz verınce zorda olsa alıyo. tahmınımce benımkıde benzın pompasında sorunlu dıye tahmın edıyorum. pazartesı bende servıse gosterıcem ıns cozulur....

Olabilir. Benim şikayetimde sabah ilk çalışma anında gaz vermezsem rolantide durmaması stop etmesiyle ve geç çalışmasıyla başlamıştı.

Tüketim olmazsa üretimin bir değeri kalmıyor, üretim/tüketim çarkı her aşamada dönmek zorunda ama yedek parçalar da fahiş fiyatla satılmamalı, kolay erişebilir olmalı. Yeni araçlar plastik ağırlıklı üretiliyor diye kızıyoruz ama benim 1963 model aracımın ekzantrik dişlisi bile plastikten imal edilmiş. (Bunun yanında eskilerin daha kaliteli olduğu tartışılmaz) Dikkak edilirse günümüzdeki birçok yedek parça kullan at taktiği ile üretiliyor, tamir edilebilenlerin tamir takımları ise oldukca fiyatlı. Günümüzde global ekonomi dedikleri birileri üretecek, diğerleri tüketecek, parası olan alacak olmayan zorlanacak. Maalesef toplumlar para kazanma uğruna hızla tüketime zorlanıyor.

Çok kolaylıkla düzeltilebilecek parçalar yenisi ile değiştirilip hem milli servet çöpe atılıyor hemede ekonomiye zarar veriliyor.
Bu konuda en büyük israf ta otomotiv sektöründe yaşanıyor.

Benzin pompasının presli olmasının nedeni güvenlik amaçlı.
Yanıcı madde pompalayan bi polmapnın açıkta olması beklenemz.

Bu mantıkla düşünürsek, bunları tasrlayanlara hiç sözümüz olamaz. Pres yapmadanda güvenlikli yapabilirler değilmi?

Benzin pompasının presli olmasının nedeni güvenlik amaçlı.
Yanıcı madde pompalayan bi polmapnın açıkta olması beklenemz.[/QUOTE]

Benzin pompasını değiştireli 2 ay olmadan ses yapmaya ve yine sabahları uzun marş veya iki marşta çalışmaya başladı. Usta garantili demişti ve değişmesini istedim, fakat 2 haftadan beri peşine düştüm, ha bugün ha yarın bir türlü eline pompa gelmedi. Bende bunun üzerine sinir oldum ve başka bir yerden temin edip takmasını istedim. Garanti maranti istemiyorum kardeşim, madem önceki garantili diye taktın sen, sök bunu aldığın yerle sen hallet sorunu banada aynı ayarda bir pompa tak dedim. Bunun üzerinede garantisi olmayan MGA marka bir benzin pompası taktı. İnşallah bunda sorun çıkmaz...

imkanın varsa bosch tan şaşma derim

Geri