Arkadaşlar, daha öncede konu açmıştım. Aracın sabahları ilk çalışmada rolanti düzensizliği hakkında. Benzin filtresi tıkalı çıktı değiştirdik düzeldi gibi olmuştu. Bugün hareket halindeyken lpg den benzine geçtim fakat araç stop etti. Kenara çektim çalışmaz oldu. Doğrudan lpg ile çalıştırıp sanayi yoluna düştüm. Usta test etti benzin pompası gitmiş dedi ve arızalanan bosh marka pompanın yerine şu an markasını hatırlamadığım fakat hiç bir şikayet gelmediğini söylediği ve 1 yıl garanti verdiği bir pompayı 90 tl'ye taktı araç çalıştı. Arızalı pompayı sırf meraktan yanıma aldım ve evde bulunan 12 voltluk adaptörle denedim pompa çalıştı ama yüke verdiğimde (yük derken uclarına hortum taktım ve su pompaladım) belli bir süre sonra çalışmaz oldu. Bende zaten bozuk olan pompanın içini çıkardım kollektörün kömürünü falan temizledim pompa yeniden çalıştı.
Neyse artık olan oldu ama benim zoruma giden tek şey, tüketici olarak kendimi çok aptal durumda hissetmem. Yani bu pompanın dış izalasyon kabını presli yapmasalar vidalı contalı bişey yapsalar kolayca açılsa tamiri çok kolay ve mümkün olacak. Ben bunu ve bu gibi parçaları tasarlayan her kimse art niyetli olduğuna kesinlikle inanıyorum ve lanetliyorum.
İçini açtığım benzin pompasının fotolarınıda ekliyorum en azından bir fikir edinirsiniz.
Saygılarımla...
Neyse artık olan oldu ama benim zoruma giden tek şey, tüketici olarak kendimi çok aptal durumda hissetmem. Yani bu pompanın dış izalasyon kabını presli yapmasalar vidalı contalı bişey yapsalar kolayca açılsa tamiri çok kolay ve mümkün olacak. Ben bunu ve bu gibi parçaları tasarlayan her kimse art niyetli olduğuna kesinlikle inanıyorum ve lanetliyorum.
İçini açtığım benzin pompasının fotolarınıda ekliyorum en azından bir fikir edinirsiniz.
Saygılarımla...