Öncelikle Vectra'nın öğrenci arabası olmadığını ben de destekleyerek lafa giriyorum. Forumda Vectra sorunlarıyla benim kadar karşılaşan biri daha yoktur çünkü yaklaşık 4000 kişiden oluşan ve zerre araba bilmeyen vectracı grubumuz var facebookta, aynı sorunu günde 10 kez dinlediğimi söylersem anlayışla karşılarsınız sanırım...
Neyse...Vectra B 2.0 almakta ısrarcı isen ve bu arabaya uzun yıllar boyu binmek istiyorum diyorsan 2000 TL cebinde olmalı. Bu 2000 liranın 800 lirası ısı yalıtımlı(yanmaz) elektrik tesisatı için gidecek. Geriye kalan 1200 lirasını ise Ahtapot hortumu, radyatör, hava filtre tertibatının onarımı ve hata verme potansiyeli olan sensörler için harcayacaksın. 2000 lirayı bayıldığın taktirde elektrik sorunu yaşamadan bir 10 yıl bineceksin arabana.
Ardından Torsiyon burçları, direksiyon pompası, amortisörler, diskler, poryalar ve silindir kapağı temizlenmesi için 2000 liran gidecek. Etti mi sana 4bin? Piyasadan vasat bir vectrayı 16 liraya alıp 4bin lira harcayıp adam etmek dahil 20bin lira cebinden çıkacak. Ve az yakmayan, yol tutmayan, konforsuz, freni zayıf bir araba sahibi olacaksın.
Belli başlı kriterler koyup öyle al arabayı
1) Düşük kmli alma. Mümkünse çok temiz ise 200bin civarı, vasat ise 300bine dayanmış olsun.
2) Boyasına takılma, yukarıda kapısı değişmiş tavan hariç boyalı araba için leş muamelesi yapan birini gördüm. [MENTION=16203]savas[/MENTION] abi'nin arabasını alan mehmet abi, tavanı falan boyattı mis gibi biniyor arabaya, pırıl pırıl ve kazasız bir araba, geçmişini hepimiz biliriz.
3) Sıfır motor ibaresini gördüğünde kaç, silindir kapağı taşlanıp piyasaya sürülen ölü vectra sayısı çok. Gerekirse ucuzunu al 3bin liraya ömürlük motor yapmak mümkün(krank ve kollar sağlamsa)
4) Arabayı aldığında sakın ola yazılım, performans, roll, kadran devirme gibi şeylere ilişme. Yol tutmaz, freni tutmaz, viraj almaz, kafadan kopar...Adam etmek için kafadan 25bin tl gözden çıkarılır. (Alfa romeo 156 şasi ayarı, direksiyon sistemi, frenler, motor, şanzıman...)
Say say bitmez eksiği vardır B kasa vectra'nın, ama çok da severim öyle bir arabadır.
Öğrenci için biçilmiş kaftan olan araba C20XE motorlu Astra GSI veya Corsa GSI dır. LPG ile inanılmaz az yakar, pek fazla özelliği de yoktur. 15bin liraya çok güzelini alırsın.