Bir gün böyle birşey yapabilirmiyiz ?

ya benim anlamadığım burada hiç eski araba yok:eek: hepsi en fazla 3-4 yaşında. çoğu mondeo focus. bu ruslar ne zaman bu kadar zenginledi yahu? biri çıkıp "vergi onlarda %5" falan demesin şimdi. iyice sinir malzemesi olur.

ya benim anlamadığım burada hiç eski araba yok:eek: hepsi en fazla 3-4 yaşında. çoğu mondeo focus. bu ruslar ne zaman bu kadar zenginledi yahu? biri çıkıp "vergi onlarda %5" falan demesin şimdi. iyice sinir malzemesi olur.

:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
Sen ciddimi soyluyorsun, yoksa sakami yapiyorsun?????

:kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
Sen ciddimi soyluyorsun, yoksa sakami yapiyorsun?????

tam aklımdan sen gemiştin. moskovada bi arkadaş vardı forumda o yazar dedim, yazmışsın. ciddiyim ben, şaka falan değil. biz orda 200 dolara falan çalışıyorlar biliyoruz. ???? bi gariplik var bu işte. nedir??

tam aklımdan sen gemiştin. moskovada bi arkadaş vardı forumda o yazar dedim, yazmışsın. ciddiyim ben, şaka falan değil. biz orda 200 dolara falan çalışıyorlar biliyoruz. ???? bi gariplik var bu işte. nedir??

Moskova dunyanin en pahali 3 sehrinden biri ey dostlar ! :) Moskovadaki zengin sayisi ve ceplerindeki para belkide dunyada baska hicbiryerde yoktur.... Burasi bambaska bir dunya...Oyle bildiginiz gibi degil....

Moskova dunyanin en pahali 3 sehrinden biri ey dostlar ! :) Moskovadaki zengin sayisi ve ceplerindeki para belkide dunyada baska hicbiryerde yoktur.... Burasi bambaska bir dunya...Oyle bildiginiz gibi degil....

hmmmm, anladım. moskova yı rusyadan ayrı tutmak lazım yani, sağol, yeni birşey daha öğrendik.

Peki bişe sorucam..Rusyada öğretmen,doktor veya üniversite bitirmiş olupta bizim ülkemizde başka meslekleri icra:) eden kişiler var...Yani durum o kadar iyiyse niye böyle oluyoki..

Olayin asli su..... 1990 larin basinda Ruslarin sosyalizmin sonu geldiginde iki sansi vardi.... Ya yeni sisteme adapte olmak, yada sudan cikmis balik gibi ortalarda dolasmak.... Kafayi kullanan atilimcilar adapte oldu, cok kisa surede inanilmaz paralar kazandilar. Ornegin dunyanin en zengin insanlarindan biri Abramovich daha bundan 15-16 yil once pazarda elden mal satan bir adamdi.... Bu kadar zengin insan, bu kadar buyuk yatirimlar olunca haliyle kalifiye insan ihtiyaci dogdu. Sonuc olarak biraz kafasi calisan, birazcik girisimci herkes pastadan pay almaya basladi. Ben bile burada kalip vatandaslik bile aldiysam, aciliktan surunmek icin degil heralde :) O sizin bahsettiginiz "ablamlar" in buyuk cogunlugu zaten Rus bile degil. Turkiye de Belarusuna,Ukraynalisina, vs hep Rus diye bakildigindan , ayirt edilemiyor....
Rusya su an dolarlari neresine sokacagini sasirmis durumda. Isin dahada komigi hicbirsey yapmadan dahada zenginlesiyor. Turkiye PKK ya saldiriyor, irak benzin fiatini yukseltiyor, Rusya dahada zengin oluyor ! Su an Rusya dunyanin 1 numarali enerji satan ulkesi..... Sattigi silahi sizde benim kadar biliyorsunuz. Sonuc olarak onune gecilemez bir zenginlik. 2020 yilinin imparatorlugu diye bakiliyor....

Yav o zaman bizde gelelim :)

Geri