Bir Motor Temizlemede Benden

Uçucu maddeler ile temizlik yapılması aslında daha mantıklı çünkü elektrik aksamlara su değmesi durumunda çok fena sakatlık çıkarma durumu söz konusu... bu balata temizleyici yada motor temizleyici olan ürünler daha mantıklı... daha olmadı benzin :D ile sileceksin ;)

o yönden düşününcede mantıklı aslında nadir abi :)

Daha önce biz mazot ile temizlerdik üzerine su tutardık ama ne kadar su tutsak da fayda etmezdi. Araç biraz ısınınca dumandan göz gözü görmez idi :D sonra dan bu durumu benzinle çözdük ama dikkat malum benzin bazı plastik aksamları erite bilir olmadı tiner kullanmakta iş görür ;)

ewt abi güzel yöntem iyi temizler hemde ucucu :) Zaten artık benzin mazot cep yakıyor,hiç gerek yok içim acır,elim titrer pahalı benzini heba etmeye :D

Selçuk eskiden zaman vardı uğraşırdık şimdi aracın kaputunu açıp da yağ seviyesini ölçmeye dahi zaman bulamaz oldu. Elinizde imkan varken zamanın her dakikasının kıymetini bilin ;)

Gerçekten doğru dedin valla nadir abi aynen öyle ;) zaman önemli ve değerli :)

Bu arada dediğiniz gibi wd40 çok toz tutuyor.Ben işleme başlamadan önce wd40 sıkıp ardından temizleme ilacı en sonda suyla durulama yapacaktım.Bazı servislerde öyle yıkama yapılıyor.Ancak okısmı yapmadan giriştim.Sizlere tavsiyem yapacak arkadaşlar wd40 önce sıksın hertarafa sonra temizleme ilacını önce alt kısımlara yağlı yerlere sıkıp hemen fırçalayıp sonra diğer üst kısımlara ilaçtan sıksınlar.
Burda önemli olan el çabukluğu alttan bişey olmaz ama üst taraf sıkıntı su sızıyor.Durularken ben fazla su kullandım onada gerek yok.
Kısaca üst kısmı en sona bırakın.

Geri