Ynt: biri tüketim mi dedi
Klasik tork konvektörlü bi şanzumandan tepki anmalında çok bi farkı yok, normal şartlarda dediğin gibi düz vitese göre 2L felan fark olması gerekiyor ama olmuyor. Açıkcası bu şanzuman uzun yolda ve sakin kullanmdı çok konforlu ve yakıt tüketimini çok yükseltmiyor, ben uzun yolda 6,6L değerine kadar inmeyi başardım. Ama gel gelelim agresif ve şehir içi kullanımında bildiğin 4 tekerlekli incir ağacı 150 TL lik benzinle 100km belki gidersin. Opel bi yerde saçmalamış açıkcası, Easytronik şanzuman faciasından sonra ya eski tip bi şanzumanı can havliyle biraz geliştirip bu araçlara adapte ettiler motorlarla ve yazılımla çok uyumlu değil bilemiyorum artık. Bu değerleri bu şanzumanla yakalamak inan çok zor değil iste yeterki
astraowner link' Alıntı:hayır benim anlamadığım herhangi bir otomatikten nasıl bir farkı varda bu kadar fark yaratabiliyor? 2 litre falan normal farklar manuel le ama böyle bir farkı geçtim 19 litre nasıl bir değerdir onu çözemiyorum. yoksa ben a.s yi test olarak denedim yaptığı hareketler sıradan tam otomatik şanzıman hareketleri gazdan çekince en büyük vitese atma hafif gaz verince hemen düşük vitese inme gibi hatta manuel kullanırken vites değişimlerindeki 1-2 saniyelik gecikme bile her tam otomatikte olan şeyler napıyor benzini döküyor mu anlamadım ki. yada opelin turbo lu motorlarının karakteriyle hiç alakası olmayan bir yazılım var üstünde saçma sapan devirlerde dolandırıyor gerçekten garip bir durum bu
Klasik tork konvektörlü bi şanzumandan tepki anmalında çok bi farkı yok, normal şartlarda dediğin gibi düz vitese göre 2L felan fark olması gerekiyor ama olmuyor. Açıkcası bu şanzuman uzun yolda ve sakin kullanmdı çok konforlu ve yakıt tüketimini çok yükseltmiyor, ben uzun yolda 6,6L değerine kadar inmeyi başardım. Ama gel gelelim agresif ve şehir içi kullanımında bildiğin 4 tekerlekli incir ağacı 150 TL lik benzinle 100km belki gidersin. Opel bi yerde saçmalamış açıkcası, Easytronik şanzuman faciasından sonra ya eski tip bi şanzumanı can havliyle biraz geliştirip bu araçlara adapte ettiler motorlarla ve yazılımla çok uyumlu değil bilemiyorum artık. Bu değerleri bu şanzumanla yakalamak inan çok zor değil iste yeterki