blow off hakkında

Bende combo 1.7cdti var üç sene önce blow off taktim süper bişey bulunduğum semtte kimsede yok arabami tanimayan yok herkes hayretle bakiyor süper bişey ben 700tl ye taktirmiştim orjinal hks marka piyasada hks yazipta çakma olanlar çok yani alirsan dikkat et.. Benden görüpte daha ucuza taktirip bana gülen arkadaşlarimin hepsinin elinde patladi hatta turbosunu patlatani bile duydum
bide monte etcek kişinin usta olmasi lazim benim araba geçen sene azdaha yaniyodu kisa devre yapti torpidonun iç kisimlari yandi 15amperden büyük sigorta takmasinlar kessinlikle orjinal al selamlar.........

Bunları duyduktan sonra insan soğuyor. Çok ustalık gerektiren bişey.

HKS SSQV alın eğer alcaksanız diğerleri sizi tatmin etmeyecektir...

değer mi derseniz dizele hiç bir katkısı yok sadece ses alıyorsunuz bu size bağlı değip değmeyeceği... ben de düşünüyordum fakat en sona bıraktım blowu en azından şimdi işe yarayacak şeyler yapıcam tabi kriz biraz açısını değiştirirse...

HKS SSQV alın eğer alcaksanız diğerleri sizi tatmin etmeyecektir...

değer mi derseniz dizele hiç bir katkısı yok sadece ses alıyorsunuz bu size bağlı değip değmeyeceği... ben de düşünüyordum fakat en sona bıraktım blowu en azından şimdi işe yarayacak şeyler yapıcam tabi kriz biraz açısını değiştirirse...

Arkadaş 1.8 T Passat'a takacağını söylüyor,dizele değil. VW Gurubu'na Blow off valve takıldıgında genellikle rölantide blow off açıp ordan hava emer ise,motor biraz saçmalayabilir,çünkü MAF sensörü yanlış değerler okumaya başlıyor.

Alıntıdır :

aracin ustunde zaten fabrika çıkışlı olarak recirculating tip blow-off valve var. Bunu cikarip havayi disariya verip ses cikaran birsey taktiginda , vites degistirme vs icin ayagini gazdan cektiginde biriken basincli havayi disariya atip cuf tiss ses yapacaksin. Ama bu sirada disari attigin hava, MAF sensorunden gecmis, olculmus ve ona gore beyinde karsiligi olan miktarda yakit enjektorlerden cikmis olacagi icin kisa sureli bir zengin karisim durumu yasayacaksin. Aracina ve kullanilan yazilima gore bu siyah duman atmaya kadar gidebiliyor ama sensor bozma olmaz. Olsa olsa en fazla, kisa surelik gucte cok az dusme, egsoz sicakliklarinda bir miktar yukselme, ve komple acik bir egsoz ve agresif atesleme+yakit mapi varsa alev atma olabilir.
Rolantide veya yuksek basincta kacirma ise, BOV'a takilan daha guclu bir yay veya ayar vidasindan bir miktar sikma ile cozulebilecek seyler.

Ayrıca şahsi görüşüm artık herkeslerde,her yerde olan blow off baymaya başladı.HKS SSQV almaktansa Greddy Type S,Blitz veya Bailey's Dump Valve takabilirsin,en azından farklı bir ses duyarlar..VW gurubunda en çok kullanılan markalardan biri olan Forge'da önerebilirim.

Son düzenleme:
yeni tipleri bende duydum ama hiç görmedim sadece tipi değişik diyorlar
istersen düğmeli taktır istediğin zaman açarsın istediğin zaman kapatırsın artı bir masrafıda yok benimkini öyle yaptırdım

yeni tipleri bende duydum ama hiç görmedim sadece tipi değişik diyorlar
istersen düğmeli taktır istediğin zaman açarsın istediğin zaman kapatırsın artı bir masrafıda yok benimkini öyle yaptırdım

Yeni tiplerin içindeki sistem de biraz değişik..O sebeple sesi de değişebiliyor.Hatta artı özellik olarak içindeki çıkış bölümünü değiştirebiliyorsunuz..HKS nin 2 tür ürünü oldugunu görmüştüm..Ses değiştirmeye yarıyor.

benim bir sorum olacak, kullanılan blowofflar motor cc, benzin-dizel olmasına göre değişiyor mu? bazı yerlerde okudum, TSİ motorlarda çok kötü oluyormuş, uyumsuzluk yaratıyormuş, hatta bazıları turbonun patladığını bile yazmışlar, blowoffu olan arkadaşlara soruyorum, ne kadar km dir kullanıyorsunuz ve hangi tip motorlarda? deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

BOV işi aslında ciddi bir iş, sen gereğinden fazla havayı (basıncı) tahliye edersen turbo yu bitirir, ayrıca bow un monte edildiği yerde benzer sebeplerden dolayı önemli.

dizel ci arkadaşlar alınmasın ama dizel e sesten başka hiçbir getirisi yok bow un. Ve arabada güzel bir motor, filtre veya egzost sesi olmadan bow olmuyor, sırıtıyor. Benzinli bir araçta "hör hör hör çuuuuffff" dizelde "tar tarr tarr çufff" :). Sesi çok sevsem de o nedenle CDTI a taktırmıyorum

Passat segment olarak üstte bir araba. Nasıl A4 de Insignia ya BOW komik olursa bence passat a da komik olur. Arabanın ağır karizmasından çok götürür bence. Hem o fiyatlara aracına çok daha etkili ve sana keyif verecek (chip gibi) modlar yapabilirsin.

Yok illa BoV diyorsan da HQS SSQV tavsiye ederim

bende üç senedir var yaklaşık 65.000km oldu daha hiçbir problem çıkarmadı arabam resimdeki combo 1.7CDTI yeni tip motordan 100beygirlik 1.3CDTI lara takılanları gördüm benimki kadar iyi ses vermiyor arabadan arabaya sesin tonu değişiyor yani motor uyumuda önemli bence
geçen seat leon 1.4tsıda gördüm sesi gayet güzeldi transporterde gördüm adam çok memnundu bazı araçların beyninide bozduğunu duydum neolursa olsun güzel bir sistem diğer araçlardan farkıl oluyor düğmeli yaptırcan kafana göre takılcan selamlar.
]file://_0126.jpg

combo

Ekli dosyalar

• _0126.webp
    _0126.webp
    36.6 KB · Görüntüleme: 10
BOV işi aslında ciddi bir iş, sen gereğinden fazla havayı (basıncı) tahliye edersen turbo yu bitirir, ayrıca bow un monte edildiği yerde benzer sebeplerden dolayı önemli.

dizel ci arkadaşlar alınmasın ama dizel e sesten başka hiçbir getirisi yok bow un. Ve arabada güzel bir motor, filtre veya egzost sesi olmadan bow olmuyor, sırıtıyor. Benzinli bir araçta "hör hör hör çuuuuffff" dizelde "tar tarr tarr çufff" :). Sesi çok sevsem de o nedenle CDTI a taktırmıyorum

Passat segment olarak üstte bir araba. Nasıl A4 de Insignia ya BOW komik olursa bence passat a da komik olur. Arabanın ağır karizmasından çok götürür bence. Hem o fiyatlara aracına çok daha etkili ve sana keyif verecek (chip gibi) modlar yapabilirsin.

Yok illa BoV diyorsan da HQS SSQV tavsiye ederim

+1 .. Yanlış anlaşılşmasın,ama komik komik araçlara blow off takılmaya başladı...Transporter'a bow takmak nedir yahu?
Bence de gereksiz olur passata..Arkadaşta A4 var full modlu,öyle birşey olsa tamam diyeceğim....TSi motorlara en uygunu forge marka blow offlar - twin piston olanlar.

Geri