boğaz kelebeği temizliği yapılırken dikkat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lampard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ethem abi bende 5-6 defa söküp temizlemişimdir evet sorun çıkmıyor kendi kalibrasyonunu yapıyor ama bazı ustalar o kelebeği el ile zorlayarak açıp kapatırken kelebeğe hareket veren motora zarar verebilirler bu zorlama yapılmazsa eğer dediğin gibi söküp detaylı temizlik daha iyi olur tabi
hareket veren motor yok

Bilmiyorum, rolanti motorunu wd-40 ile temizletmiştim, sorun 1-2 ay sonra tekrarlamıştı. Başka ustaya gittim, biz bir miktar benzinle temizliyoruz parça yağsız kalmıyor demişti... Belki bununla alakalı bir durumdur.

wd 40 ın yağlayıcı özelliğide var. temizlik işlemleri kontak spreyi ilede yapılabilir veya solventte olur. bence benzin,wd40,mazot vb gibi kimyasalların yağlayıcı özelliğide olduğu için temizlik sonrası kalan yağ filmi kurumu daha çok üzerine toplayabilir.

en güzeli würth ün balata temizleme spreyi ben yazın temizledim komple hiç bir şey olmuyor hem pırıl pırıl yapıyor güzelce ince uçlu bir badana fırçasıyla temizleyin

Düzeltme yapayım, belki de balata spreyiydi emin değilim. 10 liraya bi sprey aldırıp onla temizletmişti...

Ben de temizledim bugün. Rolanti 2000-2500 arasında. Kendi kendine düzelir mi bu durum. Z16XE motor

Ben de temizledim bugün. Rolanti 2000-2500 arasında. Kendi kendine düzelir mi bu durum. Z16XE motor

Şimdi tekrar baktım rolanti 2700 devirde sabit kalıyor. Boğaz kelebeği altında küçük bi delik varmış o tıkalı olabilirmiş. Nerdeki bu delik.

tapatalk

arkadaşlar diğer açtığım konulardada aracımın beyin arızası olabileceği söylenmişti.dün özel servisime gittim usta boğaz kelebeğinin ve egr valfininin sprey(wd 40) ile temizlenmemesi gerektiğini özellikle egr de daha fazla kurum bağlayacağını söyledi.boğaz kelebeğinin temizliğini kontağı açıp gaz pedalına sonuna kadar basıp kelebeğe dokunmadan benzinli bez ile güzelce bir temizledi.egr valfini ise kurum bağlayan deliği ince bişeyle iyice temizledi o kadar çok kurum çıktı ki görmeliydiniz.vel hasıl aracım düzeldi beyin arızası olabilir şüphesi ile gitmiştim şu an arabam sorunsuz çalışıyor.bu parçaların temizliği yapılırken ustanızın bunlara dikkat etmesi lazım yoksa karşınıza boğaz kelebeği sensör arızası gaz pedalı sensör arızası gibi hata kodlarıyla geri dönüyor

hocam nasıl bi çalışma problemi vardı sizde.??

benim 206'nın boğaz kelebeğini aniden söküp temizleme kararı aldığım için cif + diş fırçası kullanmıştım. 10 numara olmuştu. devirde dalgalanma gitti :D

Geri