boyada renk açılması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan korzi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şöyle bir denklem
arabayı 2. el aldıysanız..
arabada size boya yok dedilerse ekspertizde,ve boya kontrolünü makina ile yaptılarsa arabanında önceden bir boya hatası varda boya olduğu anlaşılmasın diye boya kazınıp astarsız bir şekilde incecik boya atılınca kısa süre arabanın üzerinde duruyor..
1-2 ay sürede de atmaya başlıyor astar olmadığı ince olduğu için..
böylemidir acep...
çocukluğumdada hayal gücümün çok fazla olduğunu söylerlerdi ?!?

Bende tam bilemiyorum anlayan ve ya başına gelen varsa diye sormak istedim

hocam bence hiç uğraşmayın. gözünüze kötü gözüküyorsa boyatın gitsin. boyanmadan önceki fotolarınıda çekin. satarken gösterirsiniz. renk solmasından dolayı boyattım diye. antalyada bu tür boyanan arabanın haddi hesabı yok. yada bir tavsiye sizde benim gibi kaput ve tavanı kaplatın. benim boyamda sorun yoktu ama ne olur ne olmaz diye kaplattım :) koruma amaçlı :)

Bence buradaki sorun arkadaşın aracı boyatıp boyatmaması olmamalı, sorun 2 ay evvel aldığı, yetkili servisin onay verdiği bir aracın boyasının bozulmasıdır. Yani müşteri/tüketici bir nevi kandırılmıştır. Yaşananları/konuşulanları bilmiyoruz, durumu normal seyrinde değerlendirecek olursak yetkili bir kurum işini doğru dürüst yapmadığı için bir vatandaşı mağdur etmiştir.

hocam bence hiç uğraşmayın. gözünüze kötü gözüküyorsa boyatın gitsin. boyanmadan önceki fotolarınıda çekin. satarken gösterirsiniz. renk solmasından dolayı boyattım diye. antalyada bu tür boyanan arabanın haddi hesabı yok. yada bir tavsiye sizde benim gibi kaput ve tavanı kaplatın. benim boyamda sorun yoktu ama ne olur ne olmaz diye kaplattım :) koruma amaçlı :)

Boyatıp boyatmamak çok sorun değilde kaputa dikkat ettiyseniz çizgi çizgi bir yeri normal diğer yeri o rengin baya açığı tavanda ve bagajdada bu şekil merak ettiğim buna sebep olan ne belki başına gelen vardır diye düşündüm. bi boyacı görüşü alıcam artık belki pasta cila filan kurtarır :)

Boyatıp boyatmamak çok sorun değilde kaputa dikkat ettiyseniz çizgi çizgi bir yeri normal diğer yeri o rengin baya açığı tavanda ve bagajdada bu şekil merak ettiğim buna sebep olan ne belki başına gelen vardır diye düşündüm. bi boyacı görüşü alıcam artık belki pasta cila filan kurtarır :)

Garantili diye alınmış araç. Bence uğraşmaya gerek yok.
Ama şöyle bir durumda var:
Alınan yere götürüldüğünde muhtemelen kabul etmeyecekler, kullanıcı hatası diyecekler. Biz ekspertiz raporu ile verdik diyecekler :mad:

lafım meclisten dışarı. servisler müşteri kazanmak için pert arabalara bile ''süper araba al abi'' diyorlar. ben bu konuda kimseye güvenmiyorum.
ben sorunun çözümü için kafa yormuştum :) sebebini araştırıyorsak bence en uygunu o ekspertizi yapan servise götürüp göstermek olur zaman geçmeden. 2 ay önce sorunsuz dediğiniz araçta böyle birşeyler oldu demek bence mantıklı.
bu arada hiç kimyasal değdimi aracınıza? bazan süperform gibi temizlik malzemeleri ile yıkanan metallerde renk sıyrılmasına rastlanabiliyor. ben otelde superform diğer adı ile d100 çözelticili temizlik malzemeleri kullandırıyorum. duvar boyalarında çizgi çizgi renk solmaları yapıyor. daha doğrusu solma değilde matlaşma diyelim. sizinde öyle bir durumsa pasta cila eski formunu kazandırabilir.

Daha önce yapılan pasta cila hatası gibi bişey olabilir mi?
Savaş abinin kendi aracından verdiği örnek;

sany1926.jpg

lafım meclisten dışarı. servisler müşteri kazanmak için pert arabalara bile ''süper araba al abi'' diyorlar. ben bu konuda kimseye güvenmiyorum.
ben sorunun çözümü için kafa yormuştum :) sebebini araştırıyorsak bence en uygunu o ekspertizi yapan servise götürüp göstermek olur zaman geçmeden. 2 ay önce sorunsuz dediğiniz araçta böyle birşeyler oldu demek bence mantıklı.
bu arada hiç kimyasal değdimi aracınıza? bazan süperform gibi temizlik malzemeleri ile yıkanan metallerde renk sıyrılmasına rastlanabiliyor. ben otelde superform diğer adı ile d100 çözelticili temizlik malzemeleri kullandırıyorum. duvar boyalarında çizgi çizgi renk solmaları yapıyor. daha doğrusu solma değilde matlaşma diyelim. sizinde öyle bir durumsa pasta cila eski formunu kazandırabilir.

Bu olay başıma geleli 1 ay oldu nerdeyse bursa çıkışında bi yerde yıkattım ve ordan sorada sağlam bi yağmur gördü ertesi sabah boyanın bu şekilde olduğunu gördüm. orada yıkatmadan öncede 2-3 kere daha yıkatmıştım bir sorun yoktu.

Daha önce yapılan pasta cila hatası gibi bişey olabilir mi?
Savaş abinin kendi aracından verdiği örnek;

sany1926.jpg

Olabilir ama burda tavanda bide belli yerde benimkinde kaput tavan ve bagaj bide çizgi çizgi

çok ilginç. ama dediğim gibi sert temizlik maddesi ve saf yağmur suyu yapmış olabilir. acaba yıkamacının sabununda yada sabunu koyduğu kovaya kimyasalmı karıştı acaba?

Geri