bu ikaz lambası normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 37OPEL37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tam emin değilim ama servis zamanının geldiğini gösteren bir lamba.Bilgisayardan sildirince uzun bi süre bir daha yanmıyormuş.Forumda daha önce bahsedilmişti bu konudan

selam ben servise sormuştum Immobiliser'ın anahtar ile motor arasındaki uyumu sağlanıp sağlanmadığı gibi birseyler söylemişlerdi.servis zamanı ile ilgili oldugunu sanmıyorum servis zamanını km sayacında kontağı cevirdiğinizde ınsp diye bir yazı cıkıyor onda sonra bir rakkam geliyor o olması lazım

Araba üzerine bir anahtar şeklinde olan lamba ne anlama geliyor acaba bilen warsa????
Arkadaşlar; bu lamba bir arıza lambasıdır.Motor çalışırken yanıyorsa,motor elektroniğinde arıza var demektir.Motorla ilgili elektriksel arızalarda da yanar.Bu bilgi kesindir.Aracın servis zamanı ile ilgisi yoktur.Saygılar.

Bendede aynı olay var.!
Motor çalıştıktan bir kaç saniye sonra sönüyor bendede, sanki eskiden bu kadar gec sönmüyor gibi hatırlıyorum.
geçici arıza kaydı almış demektir bir ara arıza oluşmuş ama tekrar normal haline geçmiş demektir...tüm ışıklar, yağ basınç ışığı ,el fren ışığı,kapı açık ışığı ve motor arıza ışıgı hariç,marşa basmadan evvel sönmelidir.seninkinin belirli bir sure yanması geçici arıza kaydını yansıtır tech2 ye baglatınca gösterir gerekli ise parça kontrolü değilse arıza kaydının silinmesi işlemi yapılır...

selam ben servise sormuştum Immobiliser'ın anahtar ile motor arasındaki uyumu sağlanıp sağlanmadığı gibi birseyler söylemişlerdi.servis zamanı ile ilgili oldugunu sanmıyorum servis zamanını km sayacında kontağı cevirdiğinizde ınsp diye bir yazı cıkıyor onda sonra bir rakkam geliyor o olması lazım
imzanızdaki resmi değiştirmenizi istirham ediyorum sizden...tartışma konusu yapmadan konuya hassasiyetle eğilmenizi ve içeriği farklı bir resim koymanızı talep ediyorum...kişisel değil genele hitaben söylüyorum bunları...

Arıza değil yahu araçtaki immobilizer sisteminin lambası o diye hatırlıyorum sistemi kontrol ediyor ve anahtarla birbirlerini sevdiklerini çok uyumlu bir ikili oluşturduklarını belirtiyor sönünce. Eski arabada anahtar yaptırtıp tanıtmamıştık arabaya çalıştırırken sönmüyordu o ışık. Zaten çalışmıyordu da :D:D

geçici arıza kaydı almış demektir bir ara arıza oluşmuş ama tekrar normal haline geçmiş demektir...tüm ışıklar, yağ basınç ışığı ,el fren ışığı,kapı açık ışığı ve motor arıza ışıgı hariç,marşa basmadan evvel sönmelidir.seninkinin belirli bir sure yanması geçici arıza kaydını yansıtır tech2 ye baglatınca gösterir gerekli ise parça kontrolü değilse arıza kaydının silinmesi işlemi yapılır...

Teşekkürler bilgi için.
Servise gidip makıneye bağlattım. Dediğin gibi gecici bir hata buldu. Ne alaka ise "radyo ile ilgili bir hata". Neyseki hata silindi ve ışık artık yanmıyor.

Geri