Bu ışık nedir? Neden yanar?

Comwolf1980

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar Selam;

Benim sorunum belli bir hızdan(130-140km/h) sonra akü ve yağ lambasının ortasındaki sarı ışık 5-10 saniye kadar yanık kalıyor ve daha sonra sönüyor. Bunun sebebi nedir? Bir sorunum daha var, aynı problemle alakası olabilir mi bilemiyorum ama. Viraja girdikten sonra gaza yüklendiğim zaman arabam önce boğulmuş gibi oluyor, gaz yemiyor sonrasında birden atılıyor. Bu sorun hakkında fikir ve düşüncelerinizi alabilir miyim lütfen.

Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar..

Ekli dosyalar

• Görüntü015 (Small).webp
    Görüntü015 (Small).webp
    48.6 KB · Görüntüleme: 156
O ışık motor elektroniği lambası. kısa süreli yanıp sönmelerde dikkate almayınız. (yazar kitapçıkta.) gerçektende yüksek hızlarda 140-150 den sonra ya kısa süreli yanar veya yanar motoru bir kez stop edip tekrar çalıştırınca söner. ama forumda sürekli yanan araçlar da var. galiba egr valfi yaktırıyor.

eğer bahsettiğin gibi boğulma söz konusu olup duraksıyorsa ki bendede öyle olmuştu ateşleme bobını ilk baktırman gerekn yer daha sonra egr ve boğaz kelebeği

arkadaş bizdede oluyor aynısııı çözüm yokkkk yanarsa sönmese yolda iken çek kenarıya istop et geri bass marşaa o şekilde devam et ben bir senedir biniyorum o şekilde sorun yok

yığılma problemin bence boğaz kelebeğinden. temizlettir sıkıntın gidecektir.

yığılma problemin bence boğaz kelebeğinden. temizlettir sıkıntın gidecektir.

ethem abi bende de düsük devirde ygılma oluyor. mesela yavasladıktan sonra devir 1000 2000 de iken yıgılma oluyo. bazı durumlarda çok zor kendini toparliyo.

bununda sebebi bogaz mı? birde maliyeti ne onun?

Boğaz kelebeğini bir temizletelim bakalım, son durum ne olacak.. Olmadı ateşleme bobini ve egr'ye baktıracağız. Yardımlarınızdan dolayı teşekkürler.

İyi forumlar.

arkadaşlar resimdeki işaretli hortumu çekip çıkartın . arabayı çalıştırın.hortumu çıkarttığınız yere parmağınızı iyice yaklaştırın ve parmağınızı vakum şeklinde hafiften çekmesi gerek. eğerki çekmiyor ve hiç birşey hissetmiyorsanız. orası tıkanmıştır. kelebeği komple söküp, içinden o deliğide açıp kelebeği komple temizleyin. taktıktan sonra göreceksiniz aracınızda yığılma kalmayacak .çekişinizde artacaktır. kelebeği söküp temizlemek en fazla 45 dakikanızı alır. kolay gelsin.

kelebeka.jpg

bir bilgi:elektronik gaz kelebeklerinde kendimiz söküp temizlersek daha sonra kalibrasyon gerekebilir.

arkadaşım benim belkide 10 olmuştur sökmem. hiç bir sıkıntı olmadı. zaten op-comla bağlanıp kontrol ediyorum. rahatlıkla söküp temizleyebilirsiniz.

Geri