bu işin sonu nereye varacak

ugurdalkiran

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
ya arkadaşlar artık arabaya binesim gelmiyor yaw lpg dizel benzin zamları nereye gidiyor 4 ay önce lpg 1.560 iken şu anda konyada 1.830 keza benzin 6 ay önce yanlış hatırlamıyorsam 2.800 civarındayken şu anda 3.440 tam bilmiyorum ama dizel 2500 lerden 3000 lere fırladı bu kadar kısa sürlerde halada boyuna zam geliyor ne olacak bu iş

ufak bir araştırma yaptım buyrun

PARA MALİYE'YE GİDİYOR
Türkiye'de benzin fiyatları yurtdışındaki petrol fiyatları ve dolar kuruna göre otomatik olarak belirleniyor. Dolayısıyla uluslararası borsalardaki yükselişler içerideki kullanıcıları da birebir etkiliyor. Ancak fiyatların bu denli yüksek olmasında benzinden alınan vergilerin etkisi çok büyük. 1 litre benzinin yaklaşık 2.2 YTL'si Maliye'ye vergi olarak gidiyor.

Avrupa'nın en büyük enerji şirket olan Shell, arka arkaya rekorlar kıran petrol fiyatları sayesinde ilk çeyrekte kârını yüzde 25 oranında artırmayı başardı. Şirketin kârı 7.28 milyar dolardan 9.08 milyar dolara yükseldi. Bir başka ifade ile şirket yılın ilk çeyreğinde her gün 100 milyon dolar kar etti.
Bu yılın ocak ayında tarihinde ilk kez 100 doları gören petrol, daha sonra hızlı bir şekilde yükselerek 120 dolara dayandı. Petrolde son bir yılda gerçekleşen artış ise yüzde 80'i geçti. Öte yandan ilk çeyrekte doğal gaz fiyatlarında yaşanan yüzde 22'lik artış, Shell'in beklentilerin ötesine geçen kârında önemli rol oynadı.
Petrol fiyatlarındaki yükselişle birlikte şirketlerin gelirlerinin arttığını belirten uzmanlar, önümüzdeki dönemde diğer petrolcülerden gelecek olan bilançolardan da benzer bir sonuç bekliyor. BP ilk çeyrek bilançosunu bugün, Exxon Mobil ise 1 Mayıs'ta açıklayacak.

kaynak hürriyet haber

Son düzenleme:
al ben yazarken yine zam geldi benzine 4 ykr daha artmış 3.480 olmuş

valla kötü haberi şimdi senden aldım demek yine zam yedik bugün ,artık opetin sayfasını sık kullanılanlara ekledim zaten:( hergün benzin fiyatlarına bakıyorum..ben arabayı daha ocak ayında aldım 3,06 idi benzin..şimdi nerelere geldi inanasım gelmiyor şaka gibi..ne olacak bu gidişat bilemiyorum..

şimdi baktım zam gelmemiş benzine hatta 5 ykr ucuzlamış 3,45 ti şimdi 3,40 yazıyor opetin günlük pompa fiyat listesinde..ne yapsak gece çıkıp benzin mi alsak ki hazır ucuzlamışken..çünkü geçenlerdede böyle bir indirim yaptılar sonra birden yüklüce zammı bir yüklediler şaştık kaldık valla.

şimdi baktım zam gelmemiş benzine hatta 5 ykr ucuzlamış 3,45 ti şimdi 3,40 yazıyor opetin günlük pompa fiyat listesinde..ne yapsak gece çıkıp benzin mi alsak ki hazır ucuzlamışken..çünkü geçenlerdede böyle bir indirim yaptılar sonra birden yüklüce zammı bir yüklediler şaştık kaldık valla.

dünkü haberi okumuşum doğru ya bilader hep aynı senaryo olmuyormu zaten önce iniyor ertesi gün 2 katı zam geliyor yarın yada ertesi gün bak zam gelecek

Son düzenleme:
kesinlikle gelecek haklısın valla bu indirim pek hayırlı gözükmüyor..ne zaman dur denilecek bu olaya bilemiyorum...daha öncedende yazmıştım ülkemizde olan zamları ve vergileri ne yazıkki hükümetimiz değil ımf vb. dış güçler belirliyorlarmış bunu söyleyen milletvekiliydi. bunu düşününce o kadar sinirleniyorum ki resmen ülkemizi biz yönetmiyoruz başkaları yönetiyor..

5 YTL en kısa zamanda!.. Durmak Yok Yola Devam..

3.45ytl To be continue... :)

Sabah işe zor geldim..Millet ağlıyor zam zam diye arabalar yollara sığmıyor..1 kişide arabasını bırakıp otobüse binsin o zaman..Yok yine herkes kendi arabasıyla gidecek..O zaman fiyatta problemde yok..

bunun çağresi yok gibi ama dilekçe versek düşmesi için yada herhengi bi internet sitesi kurup destek yapsak devletin kazanacağı kar payı düşsün diye? 3 ytl lik benzinden 2.2ytl devlete gitmesi çok fena bir şey? yapacağımız hiç mi bir şey yok?
Sabah işe zor geldim..Millet ağlıyor zam zam diye arabalar yollara sığmıyor..1 kişide arabasını bırakıp otobüse binsin o zaman..Yok yine herkes kendi arabasıyla gidecek..O zaman fiyatta problemde yok..

ayrıca problem var ama insanlar artık rahatına düşgünlüğünden ödemek zorunda kalıyorlar açlık sınırımız 2000 ytl iken 3.5 ytl benzin neden?

2.2 ytl vergi yuhhh olsun bide ekonomi iyi diyorlar piyasadan haberleri yok yada var ama görmezden geliyorlar Ekonomi iyi olduğu için heralde hayat bu kadar pahalı benzin fiyatları bu kadar uçuk

Geri