bu parça nedir? bilen varsa yardım..

sayın deniz, vakumlu havalandırmaların sistemini sadece kendi aracımdan biliyorum, bendede bir motor sorunuyla uğraşdıkdan sonra sıcak soğuk ayarı kaybolmuştu. neden olduğunu araştırırken bir kalfa gördü, vakum hortumlarının bir tanesi motorun en arkasından geçiyor (benm araç arkadan itişli ve motor boylamasına) ve üstüne daha ince bir vakum borusu bağlanıyor. tam birleşme yerinden yırtılmış, sanırım motorcu usta yüzünden.
birşey sürüp değişik bir bant ile bayağı kalın sardılar. artık bi problemi yok. bu sistemler hakkında bosch car serviceler bayağı eğitimli.
bosch car sistemlere her markanın eğitimlerini kim veriyor acaba...tek marka bakmak var bide her markaya bakmak var .eğitim nasıl alıyolarsa bosch cular

bosch car sistemlere her markanın eğitimlerini kim veriyor acaba...tek marka bakmak var bide her markaya bakmak var .eğitim nasıl alıyolarsa bosch cular

sayın setap
uyarınız için teşekkürler. bence bazı sistemlerde, nerden söküleceğini bilmek ile nasıl söküleceğini bilmek arasında fark yoktur.
cümlem biraz karışık oldu en iyisi örnekle açıklayım.
teknik olarak kendimi iyiye yakın buluyorum. ancak bilgim tek bir marka ile sınırlı değil. genel sistemler üzerine. buna dayanarak bu kış içinde bir boşluğumda omegamın tüm torpidoyu tek başıma söktüm. daha önce bırakın opeli, hiçbir torpido sökmüşlüğüm yoktur. 1 hafta içinde tüm torpido ve sistemleri temizledim, eksiklerini giderdim, bir güzel süngerleyip kapattım. bunları yaparken opelle ilgili hiçbir eğitimim yoktu. ama ne nedir, nasıl çalışır biliyordum.
evet tecrübe tek markada yoğunlaşırsa dahada verimli olacağı kanaatindeyim, ama beceri ve bilgi bu açığı kapatıcaktır.

saygılarımla

sayın deniz
toparlarsak şöyle diyebilirmiyiz. sıcak soğuk ayrımı yapan kırmızı mavi bölgeli düğmenin %90 lık kısmında çalışıyor, %10 luk kısımda yani mavinin en sonunda çalışmıyor. klima düğmeside açıkken durum aynı.

sizin sıcak soğuk ayarıda halatlı ise halatları takip edin belki bu parçaya etki eden bir yere ulaşabilirsiniz.başka aklıma birşey gelmiyor.

sayın deniz
toparlarsak şöyle diyebilirmiyiz. sıcak soğuk ayrımı yapan kırmızı mavi bölgeli düğmenin %90 lık kısmında çalışıyor, %10 luk kısımda yani mavinin en sonunda çalışmıyor. klima düğmeside açıkken durum aynı.

sizin sıcak soğuk ayarıda halatlı ise halatları takip edin belki bu parçaya etki eden bir yere ulaşabilirsiniz.başka aklıma birşey gelmiyor.

evet durum aynen öyle....biraz can sıkıyo ama bu şekilde açmadık yer bırakmıycaz ondan sonra torpido tıkırtılarıyla uğraşıcaz gibi geliyo şimdilik bu şekilde bırakıcam..ilgi alakanızdan dolayı herkese çok teşekkür ederim...

Benimde tıkırtılar beynimi yiyordu, komple açtım ve gözümün gördüğü yerlere pencere süngeri yapıştırdım. çiçek gibi oldu.

Geri