Bugun başıma gelen ilginç olay

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecelnico
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Bugun başıma gelen ilginç olay

HaKaN link' Alıntı:
tamam o zaman bende de aynısı oldu,anahtar bazen manyetik alandan geçince araç anahtarı okuyamıyor.böylelikle kendini güvenceye alıp okumuyor.manuel olarak açınca tekrar eskiye dönüyor.
birşey daha öğrendik teşekkürler

uzaktan algılama sorunu dün benimde başıma geldi demekki yalnız değilmişim :)

Bir hafta önce kapı açmama olayı benimde başıma geldi, manuel olarak anahtarla kapı kilidinden açtım.

Bir daha aynı sorunu tekrarlamadı.

Geçen hafta benimde başıma geldi... Hatta o sırada Opel Odak taydım ve anahtar servis elemanın elindeydi... Açmayı denedi, olmadı tabi sonra bana döndü ve n'oldu abi buna dedi? Bana mı soruyorsun dedim? Biraz affalladı tabii ama sonra öğrendik ki Manyetik alan etkisinden kaynaklanıyormuş... Kapıyı anahtarla açtık düzeldi...

Peki bu manyetik alan nasıl oluşuyor onu anlamadım.

yeni birşey daha öğrendik. :)

vigilante8 link' Alıntı:
Peki bu manyetik alan nasıl oluşuyor onu anlamadım.
en basitinden örnek vermek gerekirse cep telefonu ile araç anahtarını cebinizde aynı yere koymak
ya da alış veriş merkezlerine girerken x-ray den geçerken anahtarı da bu cihazdan geçirmek
bu ve buna benzer örnekler verilebilir

havaalanlarındaki x-ray den dolayı birçok usb flash diskim, bilgisayarım kumandası vs. hep bozuldu bunlara dikkat etmek lazım

aynı şey bende de olmuştu geçen gün, uzaktan kumanda kapıları açmadı, manuel açtıktan sonra düzeldi

2 arkadasımda vw vardı kumandanın bırıne basılı tutunca otekı arabanın kumandasına basıyorduk calışmıyordu ferekanstan dolayı

konuyla çok alakalı değil ama acaba kumanda pili şarj oluyor mu takılıyken ? yoksa illaki bir gün o pili değiştiricekmiyiz

Geri