Bende kısa dönem askerliğimin 4 ayını Kıbrıs ta geçirdim. Ama benim askerlik havaalanının dibindeydi (havaalanının güvenliğini bizim alay sağlıyordu.) Yani Girne'yle pek alakam yoktu. Ama haftada bir çarşı izinlerinde bazen Girne'ye geçiyordum.
Neyse senin ilk etapta oraya gidince başına geleceklere geçelim. Şimdi sana dağıtım izni öncesinde dağıtım kağıdını vermişlerdir ve üzerinde kıbrıs yazmaz. Mersin Taşucundan askeri gemi ile gitmeniz emredilmiştir. Eğer bu gemiye binersen 12 ila 48 saat arası yolda sürünürsün. Taşucu nda limanda açık havada yatman falan gerekebilir, sonra gemide balık istifi en az 10 saat sürecek bi yolculuk seni bekliyor olucak; demedi deme.

Benim sana tavsiyem, eğer hava durumu uygun olursa, normal feribotla gitmen olur. 4-5 saat yolculuk sürer ama insan gibi normal bi koltukta gidersin. Direk girne ye ineceğin için şehiriçi otobüse (orada dolmuşlar belediye otobüsü gibi çalışır) biner birliğine gider teslim olursun.
Ama eğer gidip orda hava şartları müsait değil denerek feribota binememe riski almak istemiyorsan, en temizi uçak bileti al antalya dan lefkoşa ya. Havaalanına inince ordan girne ye gidecek muhakkak bi kaç asker bulursun. 3 kişi ortak bi taksi tutarsınız sizi birliğin kapısına götürür. Ya da benim yaptığım gibi otobüs beklersin ve 45 dakika bekledikten sonra daha ucuza gidersin. (Havaalanının dışından otobüs geçer her yöne, ama aktarma yapman gerekir, çünkü yanlış hatırlamıyorsam otobüs önce lefkoşa merkeze gidiyor ordan aktarma yapıyorsun)
Not: Taksiler biraz pahalı ve taksiciler biraz kıldır. Hele askerlere karşı duble kıldırlar. Adamlarla bi problem olursa direk araç plakasını yaz bi yere ve adama alay komutanıyla görüşeceğinizi söyleyin. Komutanlarda bu gibi durumları bildikleri için çoğunlukla peşlerine düşüp gerekeni yapıyorlar.
Birde son şey Kıbrıs ta su sorunu vardır, haftada bir banyo yapmaya hazır ol.
Şimdiden hayırlı teskereler. Kıbrıs ın kumarhanelerine ve randevu evlerine dikkat et bu arada