çalıştırma esnası gelen ses

salihselam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar motor soğukken kontağı çevirince ,motor çalışmaya başladığı esnada bir de cııırrrr diye 2 saniyelik ses geliyor nedendir acaba.Motor sıcakken çalıştırınca ses yok.

Marş dinamosu kaçırıyordur.

trigger kayışından o ses geliyor havalar soğuk olduğu için kayış geriliyor ve bir iki tur döndükten sonra düzeliyor eğer marş dinamosundan olsaydı her zaman yapardı havalar ısınınca sesde kalmaz

Son düzenleme:
hocam bu mevzu forumda çok yerde geçiyor önce bi araştırma yapıp sonra konu açarsanız daha iyi olur. y
oksa moderatörlerimiz kızıyır haberiniz ola... :)
mevzu marş motoru ile alakalı sıkıntı bi durum değil ...

marş motoru..

marş motoru marş dişlisi diş atlıyor olabilir.

dün aynı şey bende de oldu eğer aracınız marşa bastıktan sonra normal calısması gereken süre içerisinde calışmayıp o cızzz diye bahsettiğinz sesi veriyosa Marş Dinamosundan,
çalışırken belli bi süre cızzz diye devam edip kesiliyorsa Triger Kayışından yapar..
sıkıntı yaratacak bi durum değil her ikiside..

o ses motor ilk çalışırken de yapıyor bende çalışmadan da yapıyor bazen elektronik bir ses. aracı aldığımdan beri var... ilk duyduğumda yadırgamıştım ama alıştım şimdi.hiç bir soruna yol açmaz.sadece kulağa bir sorun varmış gibi geldiği için can sıkıcı olabiliyor

marş motoru marş dişlisi diş atlıyor olabilir.

öylemarş motorunun dişlisinin marş yapıp motor çalıştıktan sonra geri çekilmesi lazım dişli aşınmışsa yada yağsızsa soğuk havalarda özellikle bikaç sn gecikir ve volan dişlisi ile birlikte dönmeye devam eder dişliler birbirine sürtünün sürtünür ses ordan gelir ...
benim araçtada çok soğuk havalarda özellikle ilk çalıştırmada oluyor çok mühüm bi hadise değil ama kafaya takılıyor ise çıkarır dişliyi değiştirir yada yağlarsın ...
ama bence o kadar masrafa gerek yok yani...

Dediğim gibi araç hemen çalışıyor.fakat motor çalışır çalışmaz 2 saniye içinde cızzz diye bir sürtünme.

Geri