Yorumlarınız için teşekkürler.
Dün bond perdeyi araştırdım bende. Biraz sinek gözünden dünya ya bakar gibi bir görüntü vericekmiş hissiyatı veriyor insana. (aracın içinden bakınca) Ama dışardan bakınca sanki filmden bile daha az görüntü veriyor dışarıya, dediğiniz gibi makam aracı vari.
Filmsiz insan kendini çıplak gibi hissediyormuş, gerek olduğunda insan rahatlıkla filmin arkasına saklanabiliyormuş. Cezanın verdiği maddi hasarın yanında insana bu teşhir ediliyormuş hissiyatıda baya dokunuyormuş. Filmi ilk taktırdığımızda da kapana kısılmış gibi hissediyordum o ayrı.
Bond perde fiyatları gerçekten ucuz. Çıkabiliyor olması büyük bir avantaj ama polisin insiyatifine bağlı olarak ceza yazılmıyorsa oda her an bir risk. Neden derseniz, yine içerinin rahat görünmesini engelleyen bir unsur.
Cam filminin bana avantajı yaptığım çoğunluğu gece ve gündüz yolculuklarında yan arabalardan gelicek sinir bozucu davranışları engellemesiydi. (İçerisi görünmediği insanlarda el kol veya sıkıştırmaktı tacizdi daha çok çekiniyorlar)
Aslında cam filmi tamamen psikolojik bir kışkırtma ve koruma kalkanı. Ama açık tonlarını kullanmak gerentiğini düşünüyorum çünkü arkanızdaki araba sizin koyu cam filmi yüzünden önünüzdeki arabaların durup durmadığını göremiyor ve frene basmak için daha az zamanınız kalıyor.
Bir diğer unsurda;
Trafikte gayet asabi ve laf dalaşına giren bir insan olduğum için şimdi yine didişmeye başlayacak gibiyim...(taksici,dolmuşçu,kuşcu,v.s.ler)
Bond perde de öne takılmadığı için oda bizi kurtarmıyacak şu durumda.
En güzel çözüm RENKLİ CAM