Cam Filmleri ile ilgili resmi cevap

link değil de birkaç bilgi vereyim:
bulabilirseniz solarguard ve solarmaster ın yüksek yüzdeli uv filtreli renksiz filmleri var.
ayrıca 3m in de uv filtreli özel filmleri var ancak rengi konusunda emin değilim.
 
Burada şimdiye kadar açılan bütün cam filmi konularında odak nokta "renkli" cam filmleri değilmiydi? Hatırladığım kadarıyla renksiz güvenlik filmleri hariç şimdiye kadar şeffaf cam filmleri tartışılmadı, o nedenle konunun bu şekilde yorumlanması son derece doğal değil midir? Kişilerin bir yasanın artılarını veya eksilerini yorumlaması faklı şeydir, yasanın uygulanması veya uygulanmaması konusundaki eleştirileri farklı şeydir. Yasanın uygulanış şeklinde hukuksal bir hata olduğuna inanırsak itiraz için ilgili mahkemelere başvururuz, bir mağduriyetimiz varsa hukuk yoluyla bu mağduriyetimiz giderilir.
 
@okican: Teşekkürler. Ben 3M ya da Llumar'a bakıyordum, Llumar'a sorduğum soruya yanıt gelmeyince elemiştim. Saydıklarınızı da inceleyeceğim.

@smihci: Sadece burada değil, ülkenin tamamında açılan konuların hemen hepsi "renkli" cam filmleriyle ilgili, camları koyu hale getirmeyle ilgili. Ama tartışma daha çok "hepsi yasak değil" ile "hepsi yasak" ekseninde döndü. Bu ayrımı başta yapmış olsaydık anlaşabilirdik. Bence keyifli bir tartışma oldu ama, onu belirteyim.

Bu arada bu konuyu tartışırken yaptığımız beyin cimnastiği sabah ofiste aklıma bir şey getirdi, o açıdan da iyi oldu. Yönetmelikte kastedilen "renkli" kelimes, muhtemelen şartnamelerde geçen %70 ışık geçirgenliğine atıfta bulunuyor. Renkli *olmayan* cam %70 (ya da %75, hatırlayamadım) ışık geçirgen olarak tanımlanıyordu galiba. O halde *renkli* film de aynı kapsamda değerlendirilebilir. Bu da yönetmelikteki "renkli" ibaresini açıklıyor.
 
Geri
Üst