Carbon clean yaptırayım mı? Enjektör bakımı ...

Bugün kayseride sanayiye uğradım. Borsa car servisi 110 TL dedi biraz kararsız kalınca yaptırmadı. Egr temizliği ile 250 fiyat çıkardı. Bende vaz geçtim.

Z16xep motorlu araclar en gec 50000 den itibaren her 15 binde bir cc yaptirsa subaplara hicbisey olmaz heralde

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben yaptırırsam deterjanı kendim alıp giderim malum benzinli araca diesel yada diesele benzin katısı koyan çok servisi hatırlıyorum 40 binde enjektörleri söktürüp boscha gönderiyordu

tekleme konusunda bence cc yaptırmadım ama carbonclean markasınnın emme manifoldu temizleme kiti var bende onu yapınca tekleme düzeliyor

EGR si olmayan ve 45.000km de bir araca gerekir mi bu carbon clean araç 10 yaşında olduğu için merak ediyorum kurum miktarı azda olsa yıllardır o kurumun kuruyup sertleşmesi vs. mümkün mü?

ben yaptırırsam deterjanı kendim alıp giderim malum benzinli araca diesel yada diesele benzin katısı koyan çok servisi hatırlıyorum 40 binde enjektörleri söktürüp boscha gönderiyordu

tekleme konusunda bence cc yaptırmadım ama carbonclean markasınnın emme manifoldu temizleme kiti var bende onu yapınca tekleme düzeliyor

Hocam merak ettim emme manifoltu temizleme kitini.cc gibi mi uygulanıyor nasıl

Hocam merak ettim emme manifoltu temizleme kitini.cc gibi mi uygulanıyor nasıl

yok bu daha farklı su şişesinin metal olduğunu düşünün içine sıvıyı koyup kompresörle sibobundan basınçlandırıyorsun sonra filtreden sonra debimetre varsa onu çıkarıp hava emme borusuna ince hortumunu 15-20 cm kadar sokup motor normal sıcaklığındayken ve çalışırken 3 kere 5er sn sıkıyorsun

Benim aracim 170 binde benzinli astra.dusuk devirde tekleme var egr nin fisini cekiyorum biraz duzelir gibi oluyor ama bu seferde motor sogukken ilk calistirmada stop ediyor biraz gaz verirsem duzeliyor egrinin soketini takipta calistirdim mi motor soguk sicak fark etmez stop etmiyor cc yaptirsam faydalimi olur zararli mi olur bu stop etme baska biseyin mi hbrcisidir sizce.konuyu dagitmak istemem ama egr temizleyici filan gorunce bi fikir almak istedim.

170 bin km benzinli kullanım kurum olusturma ihtimali yuksek cc şöyle 1 defa cc yaptirmaniz etki etki etmez belirli araliklarla 3 4 defa gerekir diye dusunuyorum tabi tahmin bu usta degilim sonucta

o kmlerde genelde önerilmiyor ama kullanmadığım için ne desem yalan olur bence emm manifoldunu, egryi, enjektörleri, katalitik konvetörü, hatta katalitik dolmuşsa egsoz manifoldunu söküp temizlemek daha iyi sonrasında depoya atılan katkılardan kondumu ccden daha bile temiz olur

Son düzenleme:
Aslinda bi kere egr yi temizlettim ama usta sadece egr yi soktu ve icinde baya bi kurum vardi ama egr nin motor tarafina gelen iki kanalida dehset derecede kurumluydu buralari temizlemiycekmisin dedigimde oralar temizlenmez dedi herhalde ugrasmak istemedi bende ustelemedim adamla 100 liraya anlasmistim her neyse temizledi ki o da sadece balata spreyi gibi bisey sikti bi 10 dk tinerde bekletti sonra yerine takti ben bi fark gormedim cunku 1000 ile 2000 devir arasi motor isininca şıkır şıkır ses geliyor ama egr nin fisi cekikken o ses gelmiyor yani kisacasi bu dediklerinizi yapicak iyi bir usta bulmam lazim once

Geri