castrol magnatec!!!

armagan_026

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
geçen yağ değişiminde castrol magnatec motor yağı kullandım 3000-4000 km kullandım ve aralıklarla check oil level uyarısı vermeye başladı biraz araştırdım ve bizim grup motorlar için (2.0 ve üzeri) uygun olmadığını daha yüksek performanslı araçlar için olduğunu öğrendim performanstan kasıt motor mu yoksa beygir gücü mü anlayamadım!!!
ayrıca motor yağı tavsiyesi olan varmı ???

mobil 1 tam sentetik 10-40

Castrol ü de Mobil üretiyor.
Bizde 96 şahin vardı ben onda da magnetec kullanıyordum.
Opel fabrika tavsiyesi ,bizim motorda en az 10w-40 kullanın diyor.Yani magnetec vectra 2.0 16v de kullanılabilir.
Ben 5w-40 castrol edge kullanıyorum.
Magnatec yarı sentetik,edge tam sentetik.
Magnetec in daha yüksek performanslı araçlar için üretildiğini duyduğun arkadaşa diyorum ki :1-)Daha yüksek performanslı araçlar kaç beygirden itibaren belirleniyor.
2-)Vectra'nın performansını ve beygir gücünü biliyor musun.
3-)Yüksek performanslı araçlar için Tam sentetik motor yağları üretilmiştir,Magnetec yarı sentetiktir.
4-)Düşük performanslı araçlarda yüksek performanslı yağ kullanılmaz diye bir kural yok.

Check oil yazmasının nedeni yağ eksilmiş olmasıdır.Opel motorunda 3000 kilometrede yarım litre yağ tüketimi normaldir.

arkadaslar...yag isigi yaniyorsa ve yag tam ise bu yag basincinin tam olmadigindan yanar...bu yagi su yag belki problemi cözer ama aslen yagpompasininda disli arasi acik oldugundan basinci saglayamayisindan ileri gelir...tabii kalin yagda belli olmaz ince yagda yapar lakin asil neden budur... yoksa usta bu yag üstün performanc motorlar icinmis birakin bu ninnileri... motorunuzun km.. fazla ise buda normal ...caresi disli arasini birlestiren aluminyum kapagi degistirmek...veya basinc ventilini kontrolden gecirmek... yoksa astra 1.6 ya olsun hangisine olursa olsun yaglarin hepisi uygundur... yalniz burda tavsiyem eski araclara 0w li yaglari koymayin cünkü yakar...yani yagi yakar...veya kacirmalar baslar...bu daha cok yeni yani en fazla 3 yas araclara deger...

bi bakıtmak gerek bu durumda
140bin km gerçi ama az kaldı yenı yağ değişimine komple bi el atarım bu durumda eyvallah sağol

x20xev motora ne koymalı magnatech mi edge mi ayrıca bunların 5-40 ve 10-40 türevlerimi var. Kafam karıştı yani şimdi.

x20xev motora ne koymalı magnatech mi edge mi ayrıca bunların 5-40 ve 10-40 türevlerimi var. Kafam karıştı yani şimdi.
yarı sentetik 10 40 mobil kullanıyorum

10/40 casrtol magnetic kullanıyorum cok güzel valla aracıma en iyi ayak uyduran o

10/40 casrtol magnetic kullanıyorum cok güzel valla aracıma en iyi ayak uyduran o

hangı araca agah:kop:

ben gecen pazar degıstırdım bp den aldıgım magnatec 4 lıtre 10/40(6o tl) bır yag fıltresı(10tl) bırde hıc tasvıp etmedıgım bor power(5o tl)koydum deneyecegım zamanla gorecegız sımdıye kadar hep 5/30 kullanıyordum sımdı nedense 10/40 aldım bakalım fark varmı

daha önce kalın yağ kullanıyorsanız iki ihtimal var.farklı yağ kullanıldığında ilk kez olduğunda yağ eksiltir bun dan sonra kullanımlarda eksiltme az olur ki bence devamlı castrol 10-40 kullanın.diğer ihtimal daha önce kullandığınız kalın yağ yağ pompasının zaaflarını örter kalın olduğundan basınç fazladır ince yağda basınç azalır yani yağ pompasında arıza olabilir.bide yağ müşürünü control ettirin.

Geri