Çekiş ve geç çalışma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atakan98
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

atakan98

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
iyi günler 2 sorum olacak size

babamın 1998 model vectra 2.0 cd aracı var ve dik sayılabilecek yokuşları 4. viteste çıkamıyor ama öyle aşırı dik değil connectin 5. viteste yaptığını bizim araç 4. viteste yapamıyor 3. vites istiyor yüklü yüksüz birşey değişmiyor pek debriyaj seti değişti 5 ay önce hava filtresi değişti pek etkisi olmadı sizde de durum böyle mi acaba?
ayrıca geç çalışma sorunu var anaharı bir daha çevirmek için çıkarıp takmak lazım serviste bozmuşlar bunun etkisi olduğunu düşünüyoruz
uzun oldu ama :)

yokuşlarda turbo bir aracın çıktığı yeri 2 vites aşağıdan çıkman normal. sonuçta turbo beslemeli motor ve alt devirlerde tork fazlaca yüksek kaldı ki turbo farkıyla alt devirlerde yeterince güç üretebiliyor. atmosferik araçların güç üretebilmesi için motor devrinin yukarılarda olması gerek. yani bu da bir yada bir kaç düşük vites demek...

sizde de durum böyle mi normal diyorsunuz yani?

by arada yanlış anlaşılmasın yeni debriyajla araba deli gibi gidiyor otoyolda hava filtresi için söylemiştim etki olayını

Son düzenleme:
yakın zamanda triger değiştinizmi?

Arıza lambanız yanıyormu?Yanıyorda 4500 ü geçmiyorsa egzantirik devir sensörü yada krank devir sensörü bozulmuş olabilir geç çalışma problemide bundan kaynaklanabilir.Fakat geç çalışma problemini yaratan bi sürü faktör var benzin pompası ,benzin basınç regülatörü ,enjektörler , ısı sensörü vs..

arabanda anormal bısey yok,dizel torku gıbı tork bekleme benzınlı motordan..

araba benim değil babamın benim yok :D sorun yoksa tamam içim rahatladı şu 4500 devir olayına baktırtayım teşekkürler

4500dd'yı geçmemesi için arıza lambası yanması ve egzantrik devir sensörü arızası vermiş olması gerekir. arıza olmasına rağmen, arıza lambası yanmıyorsa 4500dd'da elektrik kesmez.

Geri