Ynt:Sarsıntılı çalışma ve çekiş sorunu
MeRt link' Alıntı:Bu sorun bende de bir, iki sefer kendini göstermişti.
Bu anlık güç kesintisini yaşadıktan bir süre sonra aracımda motor arıza ışığı yandı ve emme manifoldunda sorun olduğunu anladım. walll
Kendi sorunumu tarif etmem gerekirse;
4. yada 5. viteste viteste sabit bir hızda giderken bir anda fren yapıyormuş gibi yada ayağımı gazdan çekmişim gibi güç kaybı yaşanıyordu ama 1 saniyeden fazla sürmüyordu. Ayağımın gaza basma derecesi hiç değişmemesine rağmen ve yol şartları farklılık göstermeden bir anda hızım düşüyor ve araç güç kaybediyordu.
Bu durumu tecrübe etmemden 2 hafta sonra araç motor arıza ışığını yaktı ve garantiden emme manifoldum değişti. Emme manifoldu değiştikten sonra (2 aydır) bir daha bu sorunla karşılaşmadım.
bu gün bir kafenin önünde durdum. 1 saat sonra aracı çalıştırdım. araç çalıştı ama çat çat ses geliyordu motordan... bi kaç kere stop ettim. tekrar çalıştırdım. ama ses devam etti... kaputu açtım, motorun sağ boşluğundan geliyordu ses... ama çözemedim nerden geldiğini... arıza lambası yakmadı... sonra hareket ettirdim... ses kesildi... 10 dakka sonra stop edip tekrar çalıştırdım.. ama yapmadı bi daha... sizce emme manifoltumu...? yarın servise götüriim diyorum ama, sorunu biliyorlarmıdır sizce... ?