paylaşım için saol
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
DİREKT ALMANYADAN YAZILIMLA OLUYOR VE ORJİNAL YAZILIMINI Bİ CD YE ÇEKİP SENDE BIRAKIYORLAR İSTEDİĞİN AN ORJİNALE DÖNEBİLİYORSUN.. ŞU AN 500 YTL CİVARINDA... BİRDE TURBO DA DEĞİL DE EN GÜZEL VERİMİ DİZEL ARAÇLARDA SAĞLIYOR CHİP TUNİNG... %30 A YAKIN Bİ PERFORMANS ARTIŞI OLUYOR BAK SÜRAT DEMİYORUM PERFORMANS DİYORUM... VE YAKIT AYNI... DEĞİŞEN YOK...Sanmıyorum ki bu işi yapan adamlar kopya korumasını açık bıraksınlar. Kopyalama işi çok zor hatta imkansız o nedenle. Tivari bir malı kopyalamaya açık bırakmaz kimse.
Chip-Tuning'in yapılışı konusuna gelince, bildiğim kadarıyla orjinal ECU yazılımının açık kaynağını elde edip o kaynaktaki değerlerle oynayarak stabil bir ayar yakalıyorlar. Çok ayrıntı bilemiyorum, araştırdım ancak elle tutulur bir bilgi bulamadım. Sanırım usta-çırak ilişkisi içerisinde öğrenilebilir bir tek.
Farklı amaçlara yönelik chip-tuning uygulamaları mevcut. Örneğin kimi kullanıcılar yakıtı önemsemeyip salt performans isterken kimi kullanıcılar da performanstan çok yakıt ekonomisine önem verir. İşte bu gibi durumlarda ECU programlama ile ister ekonomi amaçlı ister performans amaçlı tuning yapabilirsiniz.
Turbolu araçlarda normal araçlara göre yüksek kazanç sağlamasının nedeni de farbika standardı turbo basıncı ve zamanlarıyla oynanması. 1.4 Ecotec 90HP motoru 100HP yapabilirken, 1.3 CDTI 90HP motoru 120HP yapabiliyorlar.