çıkma lastik aldım_?

abi kaza yapıp perte çıkan araçtan alınan bir takım lastik benimkiler..lastikleri tanıyana kadar temkinli kullanıcam.beğenmezsem söker geri veririm zaten.

opel servisi ve diğer servislerdeki çalışanlar pert arabaların lastiklerini hemen kapıyor ve satıyorlar iyi etmişssin kardeş güle güle kullan bende arabamı aldığımda dişler 6 milimdi dunlop beğenmedim sattım lastiği michelin aldım lastik taş gibiydi ama ben hoşlanmadım sertti sattım her çıkma kötü değildir güle güle kullan

iyi yapmamışssın 08 in lastiği 4 yıllık lastiktir, hiç kullanılmasa bile 4-5 yıl içinde lastiğin hamuru bayatlar ve kullanılması risk haline gelir

iyi yapmamışssın 08 in lastiği 4 yıllık lastiktir, hiç kullanılmasa bile 4-5 yıl içinde lastiğin hamuru bayatlar ve kullanılması risk haline gelir
ilk 2si 08 in 45.haftası üretilmiş.sonu sayılır.Lastikler 3 yılını doldurmuş,diğer 2 si 09 üretimi yani 2.yıllarını doldurmuş.2 sene kullanır atarım diye düşünüyorum.

hayırlı olsun. peki 195-65-15 ölçüsü astraya nasıl oldu. yerden ne kadar yükseldi. yükte çamurluğa sürtme filan yapıyor mu. yakıt, frenleme, konfor bakımından deneyimlerinizi yazarsanız çok makbule geçer.

hayırlı olsun. peki 195-65-15 ölçüsü astraya nasıl oldu. yerden ne kadar yükseldi. yükte çamurluğa sürtme filan yapıyor mu. yakıt, frenleme, konfor bakımından deneyimlerinizi yazarsanız çok makbule geçer.
zamanla yakıt konfor vs konularda merak ettiklerinizi elimden geldiği kadarıyla yazarım. önceden 185.65.15 vardı bu lastik aracı yerden 185X(0.65)=12.25 cm yükseltiyordu.
yeni lastikler ise 195x(0.65)=12.6 cm yükseltti. fark yaklaşık yarım cm kadar diyebilirim.
çok bir fark yok,ama araba daha diri ve tok duruyor.sürtme olacağını samıyorum.yükte de olsa sürtmez heralde.195.65.15 kullananlar var bildiğim kadarıyla.eski lastiklerim çin malıydı 30.000 km sorunsuz kulandım ama bu lastikler bariz daha sessiz ve frenleme de abs hemen devreye girmiyor.yakıtı bariz arttıracağını sanmıyorum.zamanla ölçer yazarım.

sizin hesaba göre 195/60/15 takan birisi için 195x0,60=11,7 cm. buna göre 12,6 ya göre yaklaşık 1 cm demektir. eğer sıkıntı olmuyorsa bir sonraki lastiklerimi 195/65/15 almayı düşünüyorum

%2,1 lik değişim var yani tako 100km gösterirken aslında sürat 102,1km olacak düz mantıkla hesap edersek yakıtın azalması lazım :) (her 100km de 2,1km kar ediliyor)

%2,1 lik değişim var yani tako 100km gösterirken aslında sürat 102,1km olacak düz mantıkla hesap edersek yakıtın azalması lazım :) (her 100km de 2,1km kar ediliyor)
yakıt azalmıyor aksine az miktar artıyor.çünkü motor çevirirken az da olsa eski lastiğe oranla zorlanıyor.yakıt benm farkedemeyeceğim miktarda artacaktır muhtemelen.

sizin hesaba göre 195/60/15 takan birisi için 195x0,60=11,7 cm. buna göre 12,6 ya göre yaklaşık 1 cm demektir. eğer sıkıntı olmuyorsa bir sonraki lastiklerimi 195/65/15 almayı düşünüyorum
bugün arabaya 1i çocuk 6 kişi bindik.sıkıntı olmadı,sürtme değme sesi duymadım.195.65.15 i aracın üzerinde görmeden karar vermeyin,biraz tok duruyor araba.ama 65 yanakla konfor arttı diyebilirim.Ufak tefek kasis çükür hiç hissedilmiyor

195 60 15 kullanıyordum sorun olmuyordu astrada 65 yanakta sorun olmaz sürtme falan :)

Geri