çıldırıcam artık yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selmete
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugün yağ değiştirdim birisi yağ özelliğini kaybettiği için yağlama yapmadığı için yapabilir dedi daha değişim km gelmediği halde değiştirdim castrol magnatech 4lt yağ doldurdum yağ filtreside değişti tabi izleyip 1 ay sonra sonuç bildiricem daha önce eksiltirse daha önce yazarım buraya

çoğu opelde var. ama aldık bi kere yapcak bişiy yok. işallah yolda giderken yag felan bitmez.

Son düzenleme:
costrol magnetech ile değiştirdiğimden beri yağ yakma sorunu kalmadı 1000 km yaptım çubuğu cektim aynı ilk doldurduğum gibi tavsiye ederim

Bende 97 astra var. Aracı aldığımdan beri 2 sefer yağ değiştirdim. İlk değiştirdiğimde 4 lt paketin tamamı konamadığı için yaklaşık 0.7 civarı kalmıştı. Yağ eksiltirse üstüne ekle dediler. Yağ değiştirene kadar ekleme yapmadım. Neden derseniz 1 gr yağ eksiltmedi aracım. O kadar da sıkıştırarak kullanıyorum ama. Ama sanırım yağın kalitesi bu durumu etkiliyor. ELF in yağını koymuştuk o zaman. Şimdi Texaco diye bir yağ koydum onu deniyorum. Gerçi bu yağdada henüz bir eksiltme yapmadı. Bilginize.

gram yağ eksiltmiyor benimkide yüksek devirlerde zorlasan dahi yok öyle bişey

daha önce konulan yağı bana mobil olarak söylediler ama emin değilim tahminlerime göre (forumda bi yerde daha öncede söylemiştim) opel motorlarının standart çalışma sıcaklığı 90c diğer araçlarda 80c tabiyki üğretilen yağlarda genele göre yapılıyor yağ sıcaklığı 90c ulaşınca yağ özelliğini kaybedip kayganlığını yitiriyor fazla sürtünmeden dolayı yağ eksiliyor önceki yağ eklemelerimden birkaç gün sonra yağ siyah renkli iken şimdi yağın rengi hala şeffaf ve açık renkli bu da benim teorimi destekler nitelikte yağın bozulmadığını gösterir bu sorunu yaşayan arkadaşlara da olaya birde bu açıdan bakmalarını tavsiye ederim

aynı sorun bendede vardı denemediğim yağ kalmadı sonunda üst kapağı açtırdım sibob lastiklerinde sorun varmış değiştik 12000 km oldu hala yağ tam ve sorun yok

ya lütfen opeli italyan ve fransız hurdalarıyla karşılaştırmayın opeli yerin dibine sokmuşsunuz bilip bilmediğiniz yağları kafanıza göre kullanıyorsunuz sonra 1.4 lt falan filan kaç kişi aracın yanında gelen servis kitapçığını aldı okudu kafanıza göre yağ koymayın babamın kuzeninde kadett var 86 model araç 450000i doldurmuş geçen yaz gittik kıbrısta yaşıyor kendisi 93te bulgaristandan götürdü aracı araç gram yağ yakmıyor bakımlarını zamanında gerekli şekilde yapınca opel motorları ömürsüzdür kardeşim ecotecler adamı yaşlandırır kendi yaşlanmaz inanın 86 model ve 450000km gemiş olmasına rağmen performansından bişi kaybetmemiş opelle sorununuz varsa gidin alın o övdüğünüz hurdaları :mad: kendi hatalarınızı opel e mal etmeyin

Geri