Citroen C4 vs Opel Astra

Ynt: Citroen C4 vs Opel Astra

BMW mi alayım Astra mı alayım diye sorsalar, burası Astra forumu Astra alın mı diyeceğiz? :)

Fazla tepkiye gerek yok, zira biz fanatik bir forum değiliz, objektif olabilmek bizi diğer forumlardan ayırır.

İki aracın da tercih edilebilecek özellikleri konuşulur ve arkadaş bir karara varabilir bence.

C4:
+ Süspansiyonları sert olmasına karşın, bizim araçlardan bir tık daha konforlu bozuk yollarda
+ Yüksek süratlerini çok bilmesem de şehir içinde aracın içi daha sessiz, zira tek parça yumuşak plastik bir ön konsolu var
+ Dizel motor ve otomatik şanzıman (otomatikleştirilmiş manuel desek daha doğru, iyi bir şanzıman değil tabii) kombinine sahip
+ Bagajı hb bir araca göre oldukça geniş

Astra:
+ Kişisel bir durum olsa da iç-dış tasarım müthiş
+ Ön konsolda C4 daha çok yumuşak plastik kullanmış (ön kapı üstleri sert plastik gerçi) olsa da aracın genel kalitesinde Astra çok bariz üstün
+ Yeni motorlar ile daha çok seçenek
+ Yol tutuş konusunda C4 de iyi deseler de Astra'nın bu konuda epey önde olduğunu düşünüyorum kendi deneyimime göre
+ İkinci el konusunda daha avantajlı
+ Sürüş zevki
+ HB ve sedan alternatifleri

Bunlara ek olarak iki aracın da zengin donanım paketleri var, diğer markalar gibi büyük kısıntılar yapmıyorlar.

Dilerim faydası olur.

burakkarsli link' Alıntı:
BMW mi alayım Astra mı alayım diye sorsalar, burası Astra forumu Astra alın mı diyeceğiz? :)

Fazla tepkiye gerek yok, zira biz fanatik bir forum değiliz, objektif olabilmek bizi diğer forumlardan ayırır.

İki aracın da tercih edilebilecek özellikleri konuşulur ve arkadaş bir karara varabilir bence.

C4:
+ Süspansiyonları sert olmasına karşın, bizim araçlardan bir tık daha konforlu bozuk yollarda
+ Yüksek süratlerini çok bilmesem de şehir içinde aracın içi daha sessiz, zira tek parça yumuşak plastik bir ön konsolu var
+ Dizel motor ve otomatik şanzıman (otomatikleştirilmiş manuel desek daha doğru, iyi bir şanzıman değil tabii) kombinine sahip
+ Bagajı hb bir araca göre oldukça geniş

Astra:
+ Kişisel bir durum olsa da iç-dış tasarım müthiş
+ Ön konsolda C4 daha çok yumuşak plastik kullanmış (ön kapı üstleri sert plastik gerçi) olsa da aracın genel kalitesinde Astra çok bariz üstün
+ Yeni motorlar ile daha çok seçenek
+ Yol tutuş konusunda C4 de iyi deseler de Astra'nın bu konuda epey önde olduğunu düşünüyorum kendi deneyimime göre
+ İkinci el konusunda daha avantajlı
+ Sürüş zevki
+ HB ve sedan alternatifleri

Bunlara ek olarak iki aracın da zengin donanım paketleri var, diğer markalar gibi büyük kısıntılar yapmıyorlar.

Dilerim faydası olur.

Biri Fransız Biri Alman..

Alman olmazsa ALMAM :D

Citroen forumundan alıntılar... :)

http://www.trcitroen.com/forum/showthread.php?t=1043&page=4

''ikinci else astra
farklılıksa c4
astralarda ve tüm opellerde beyin problemi aşırı var bu c4de yok
önden bakınca c4 arkadan bakınca astra
fiyat ve cimrilikse c4
bende citroen kullanıcısıyım ama yol tutuşu ve marka olarak astra 1 adım önde ''

''zamanında çok c4 al demişlerdi gittim ds4 aldım elden çıkartamıyorum arabayı şimdiki kafam olsa astra alırdım hoş c4 olsada ölü araç arayanlar yüzünden yine istediğim fiyata gitmezdi heralde sonuçta araç alırken de geçerli insan ne oldum diye değil ne olacağım demeli kimse satmak için almıyor ama satışınıda düşünmeli ve mantıksal hareket etmeli bi daha fransıza tövbe almandan şaşmam ''

Tam citroenci yorumu olmuş ben bu forumda daha beyin kelimesine yeni rastlıyorum  :)

madmax50 link' Alıntı:

Tam citroenci yorumu olmuş ben bu forumda daha beyin kelimesine yeni rastlıyorum  :)

Ben de 3 senedir bu forumdayım, daha beyin kaynaklı arıza yaşayan bir üye duymadım.  :)

MeRt link' Alıntı:
Ben de 3 senedir bu forumdayım, daha beyin kaynaklı arıza yaşayan bir üye duymadım.  :)

Benim bildiğim beyin kaynaklı arıza yaşayan bir üye var kardeşim, tövbe estağfurullah :)

2000 li yıllarda özellikle otomatik vitesli vectralarda beyin problemi yaşandı. Ama son yıllarda beyin ile ilgili kronik bir sorun hiç duymadım opellerde. O lafı diyen arkadaş 10 15 yıl geride kalmış. Ayrıca citroenlerdeki kronik arızaları yazmaya kalksak, sayfa yetmez heralde...

burakkarsli link' Alıntı:
Benim bildiğim beyin kaynaklı arıza yaşayan bir üye var kardeşim, tövbe estağfurullah :)

Aha kavga çıkacak ! Kimmiş o hadi söyle :D

Geri