Cok hafif güneş yanığı

Yanık olan araca yapılacak bişey yok ama aklımızda olsun kasap pasta cila yapan yerlere götürüp verniğin inceltmeyin aracın. Mutlaka koruma yapın özellikle yazın ayda bi iyi bir cila yapmak sağlıklı olur özellikle çok sıcak şehirlerde ;)

Eski sattığım aracımı abim 2007 senesinde (güya) uzaktan tanıdık bir galericiden almıştı , alırken bize bir gram boya yok abi ter temiz araç demişlerdi (araçta 2005 model pejo 307 idi) bizimkilerde inanıp aldılar meğer araçta komple boya varmış , aracın ağaca gömmüşlüğü bile varmış neyse 23.000 TL ye aldığımız bu komple boyalı araca (tavanda dahil komple boyalı) tam 5 yıl bindim , 60.000 KM de idi araç aldığımızda geçen sene sattığımda 187.000 KM de idi . Tabi bu arada ben bi kaza daha yapmıştım ve kaportadaki küçücük bir göcük için servis komple boyalı olan aracımıza ek olarak kaputuda değiştirince (kaskodan daha fazla para koparabilmek için) aracım hem komple boyalı hemde kaputu değişmiş olarak adı artık 9'a çıkmıştı

Neyse aracımı geçen yıl 15.000 TL gibi KOMİK bir rakama sattım ki sattığım araba bir doğan , şahin değil , 6 Hava yastığı , ABS , 4 cam otomatik , 6 hoparlör , Klima , hatta ve hatta frene sert basınca yanan otomatik flaşörler gibi özelliği olan bir DİZEL motorlu 307 idi

Aracı sahibinden.com'a koydum ve tam 5-6 ay kaldı , çünkü komple boyalı diyince kimse almıyor , tamam beyfendi teşekkür ederim diyip kapatıyordu telefonu , üstüne birde kaput değişince , millet vay anam bu araba sanırım takla filan açtı diyordu ( HALBUKİ PERT KAYDI YOKTU , zaten PERT kaydı olsa kasko yapılmazdı araca )

Neyse en son aracı en yüksek rakamı veren birine sattık yani 15.000 TL ye , Temmuz vergisinide biz ödedik bu arada yani 14.750 ye filan gitmiş oldu araba

Yani kardeşim işin özü yukarda arkadaşlar yok şöyle yok böyle demiş , benim çektiğim sıkıntıları bir ALLAH bilir bir BEN bilirim , ondan bir bildiğim var ki sana aracını komple boyatma diyorum , kafadan 5-6.000 TL zarar eder araban , millet hayırdır abi takla filanmı attın diye sorar , sen ne kadar ısrarla yok abi ya güneş yanığı vardı ondan boyattım desende kimse inanmaz (onların tabiriyle yutmaz) bu olayı

Bende isterim arabanı komple boyat ferah ferah gez ama işte burası Türkiye , burada iyilik yapınca arabaya niye ellettin niye boyattın diye azar yiyorsun arabanı satarken , ondan ne yazık ki böyle olmak lazım bu ülkede

Geçenlerde Corsama yandaki jipte oturan çocuklar öyle hayvanımsı bir şekilde kapıyı açtılar ki sol arka kapıda ezik meydana geldi kaskosu var diye hemen auto kinge gidip gösterdim kapın boyanacak abi dediler , dedim ki aman aman kalsın böyle gezerim daha iyi diyerekten gedizlere gidip sadece o bölgeye rötuş çektirdim şimdi o kadar belli olmuyor çok dikkatli bakınca belli oluyor ama en azından arabada boyalı hiç bir yer yok ! Ondan kafam rahat

Dipnot : 90's model araba olupta hiç boyası olmayan , tamamen orjinal ne arabalar gördüm , tabi bu arabalar genelde hep mercedes , BMW gibi lüks araçlardı ama bu pekte önemli değil yani evet 90 model olupta boyasız arabalar var burada gülünecek birşey göremiyorum + bu forumdan hiç bir arkadaşımızın zararda etmesini istemiyorum !

Saygılarımla

Son düzenleme:
uğurum kaskodan para koparma işi eskisi kadar kolay değil,exper nekadar az yazarsa okadar iyi eksper, okadar para oluyor...307 nin kaputunundaki darbeyi bilmiyorum ama alüminyum u düzeltmeleri çok zor..o yüzden en ufak darbede değişir..:) bu arada okadar km deki 307 yi iyi vermişsin,ki 307 arabası özellikle 1.4 ü km yi çok belli eder..

ya adam dibine dibine bu boya ararsa arabada binmeye değil para peşinde olduğunu düşünürüm...aynı zamanda bölge-şehir dende kaynaklanıyor..

Kendi aracımda gümüş grisi ve 2001 model, aldığımda tavanda boyanması gerekecek kadar güneş yanığı vardı, boyacı arkadaşım zımpara pasta cila uygulaması yaptı, yüzde 80'ini kaybettik, boyatmaktan kurtuldum, ancak bu işlem sonrasında düzenli olarak cila çekilmesi gerekiyor, tekrarlama ihtimali bayağı bi yüksek.

Arkadaşlar boşuna uğraşmayın güneş yanığı kangrene benzer bir kere başladı mı... artık dalar gider. O yüzden bu işin çözümü sadece ve sadece boya yaptırmak... istediğiniz yaptırın fayda sağlamaz.

Boyatmadan önce resim hatta video çekmek lazım yoksa satarken sorun oluyor

Aslın da çokta önemli değil resim filan mal alıcıya satılır kıl tüy adama satılmaz ;)

Opelin neredeyse tüm modelinde tavanda solma oluyor.Ve opel alacak herkeste bunu çok iyi biliyor özellikle koyu renklerde...
Benim aracımında tavanı güneş yanığıydı boyattık.Tavanı güneş yanığından dolayı boyalı 15 yaşındaki arabayı almayacak adama söylenecek söz yok zaten.Gitsin tavan boyası yanık araba alsın.

Komple boyat diyenlere sakın ama sakın itibar etme sonra arabayı satacak olursan o komple boyat diyenler keşke hiç boyatmasaydın derler , imanın gevrer satamazsın aracı elinde patlar o yüzden ya folyo kaplat aracına komple yada o şekilde kullan gitsin arabanı

Benim ön tampona japon yapıştırıcısı dökmüş biri çok hafif (ki daha 7 aylık bir araç , sıfır almıştım) sağ ön farın altındaki boya kısmına öyle beyaz beyaz duruyor hiç elletmedim çünkü kazımaya kalksan astarı boyayı kaldırır boyatsan adı boyalı olur ondan hiç elletmedim öyle geziyorum , çokta göze batmıyor açıkçası

japon u çıkartmak mümkün... EMS Force AC-68 Debonder diye bir ürün var . çıkıyor kardeşim

benim aracımında motor kaputu tavanında güneş yanığı vardı. tavana folyo çektirdim. motor kaputunu boyattım. tabi önce fotolarını çektim. aslında foto olmasa da olur. kilim desenli arabayla gezmektense pırıl pırıl binmek en iyisidir bence. bu arada galericiden araba almaktansa sahibinden komple boyalı arabayı almak her zaman iyidir. sakın galeriden araba almayın. alanların çektikleri sıkıntıları görmüşsünüzdür.

Geri