Eski sattığım aracımı abim 2007 senesinde (güya) uzaktan tanıdık bir galericiden almıştı , alırken bize bir gram boya yok abi ter temiz araç demişlerdi (araçta 2005 model pejo 307 idi) bizimkilerde inanıp aldılar meğer araçta komple boya varmış , aracın ağaca gömmüşlüğü bile varmış neyse 23.000 TL ye aldığımız bu komple boyalı araca (tavanda dahil komple boyalı) tam 5 yıl bindim , 60.000 KM de idi araç aldığımızda geçen sene sattığımda 187.000 KM de idi . Tabi bu arada ben bi kaza daha yapmıştım ve kaportadaki küçücük bir göcük için servis komple boyalı olan aracımıza ek olarak kaputuda değiştirince (kaskodan daha fazla para koparabilmek için) aracım hem komple boyalı hemde kaputu değişmiş olarak adı artık 9'a çıkmıştı
Neyse aracımı geçen yıl 15.000 TL gibi KOMİK bir rakama sattım ki sattığım araba bir doğan , şahin değil , 6 Hava yastığı , ABS , 4 cam otomatik , 6 hoparlör , Klima , hatta ve hatta frene sert basınca yanan otomatik flaşörler gibi özelliği olan bir DİZEL motorlu 307 idi
Aracı sahibinden.com'a koydum ve tam 5-6 ay kaldı , çünkü komple boyalı diyince kimse almıyor , tamam beyfendi teşekkür ederim diyip kapatıyordu telefonu , üstüne birde kaput değişince , millet vay anam bu araba sanırım takla filan açtı diyordu ( HALBUKİ PERT KAYDI YOKTU , zaten PERT kaydı olsa kasko yapılmazdı araca )
Neyse en son aracı en yüksek rakamı veren birine sattık yani 15.000 TL ye , Temmuz vergisinide biz ödedik bu arada yani 14.750 ye filan gitmiş oldu araba
Yani kardeşim işin özü yukarda arkadaşlar yok şöyle yok böyle demiş , benim çektiğim sıkıntıları bir ALLAH bilir bir BEN bilirim , ondan bir bildiğim var ki sana aracını komple boyatma diyorum , kafadan 5-6.000 TL zarar eder araban , millet hayırdır abi takla filanmı attın diye sorar , sen ne kadar ısrarla yok abi ya güneş yanığı vardı ondan boyattım desende kimse inanmaz (onların tabiriyle yutmaz) bu olayı
Bende isterim arabanı komple boyat ferah ferah gez ama işte burası Türkiye , burada iyilik yapınca arabaya niye ellettin niye boyattın diye azar yiyorsun arabanı satarken , ondan ne yazık ki böyle olmak lazım bu ülkede
Geçenlerde Corsama yandaki jipte oturan çocuklar öyle hayvanımsı bir şekilde kapıyı açtılar ki sol arka kapıda ezik meydana geldi kaskosu var diye hemen auto kinge gidip gösterdim kapın boyanacak abi dediler , dedim ki aman aman kalsın böyle gezerim daha iyi diyerekten gedizlere gidip sadece o bölgeye rötuş çektirdim şimdi o kadar belli olmuyor çok dikkatli bakınca belli oluyor ama en azından arabada boyalı hiç bir yer yok ! Ondan kafam rahat
Dipnot : 90's model araba olupta hiç boyası olmayan , tamamen orjinal ne arabalar gördüm , tabi bu arabalar genelde hep mercedes , BMW gibi lüks araçlardı ama bu pekte önemli değil yani evet 90 model olupta boyasız arabalar var burada gülünecek birşey göremiyorum + bu forumdan hiç bir arkadaşımızın zararda etmesini istemiyorum !
Saygılarımla