conta mı yandı???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
radyatöre tıkayıcı falan koymayın tavsiye etmem

nadır abı keske ızmırde olsan sabahtan bırakırdın arabayı aksama kadar ben bulurdum onun kacak yerını tamır ederdık masraftanda kurtulurdun aslında...

cevaplar için teşekkür memlekette usta yok onu anladım bu gün tavsiyeniz üzerine 2 ustaya daha gösterdim arabayı adam kremsi şeyin normal olduğunu soguk havalarda motorun buhar yapabileceğini egzostan cıkan suyun lpg den kaynaklandığını yedek su deposundaki termostatın arızalı olabileceğini söyledi digeride bişeyler sacmaladı dinlemedim bile of bu ne ya demek conta değişsekte sorunun cozuleceği belli değil en iyisi opel servise gidip en azından sorunu ogrenip eger cok tutarsa sağlam bi usta bulup yaptırmak sanayiye girdiğim güne lanet olsun keşke o antifirizi almayaydım

cevaplar için teşekkür memlekette usta yok onu anladım bu gün tavsiyeniz üzerine 2 ustaya daha gösterdim arabayı adam kremsi şeyin normal olduğunu soguk havalarda motorun buhar yapabileceğini egzostan cıkan suyun lpg den kaynaklandığını yedek su deposundaki termostatın arızalı olabileceğini söyledi digeride bişeyler sacmaladı dinlemedim bile of bu ne ya demek conta değişsekte sorunun cozuleceği belli değil en iyisi opel servise gidip en azından sorunu ogrenip eger cok tutarsa sağlam bi usta bulup yaptırmak sanayiye girdiğim güne lanet olsun keşke o antifirizi almayaydım

En büyük sıkıntı zaten burada başlıyor nokta atışı olarak işlerin çözülmemesi hani eskiden usta vardı adam motora tornavidayı dayar sonra kulak verirdi ve sana anında sorun şu diye bilen ustalar ama bu kadar teknolojinin nimetleri ellerinde olmasına karşın sonuç ortada tamamen sök değiştir sök değiştir olmadı bir daha sök değiştir iyi de güzel kardeşim onu bende değiştiririm senin her söktün bana bir külfet demek ama işte gel de anlat anlata bilirsen. Antifriz konusunda yapacağın bir şey yok eninde sonunda kullamak zorunda kalacak idin. Kaçınılmaz son yani. Ama o köpürme sana söyleyeyim seni de üzmek istemem ama hayra alamet değil. Bunu biliyorum. Umarım ben hatalı çıkarım.

Kesinlikle pul biber tarzı şeyler kullanmayın. O yöntem çok eski araçlarda kullanılır. motoru bitirirsiniz.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

o kremsi madde sadece yağ kapağında mı hocam? büyük ihtimalle sadece onun çevresinde olşuyordur. onu dert etme. su eksiltme, aşırı duman, düzensiz çalışma gibi belirtiler yoksa o kremsi madde, kesinlikle contanın yandığının belirtisi değildir. kışın bazı arabalarda görülür. örneğin benim araba. havaların soğuk olduğu zamanlarda kısa mesafe kullanımla da birleşince o kremsi sıvıyı görüyorum. bugüne kadar danıştığım tüm opel ve diğer araç ustaları da bunu normal karşıladı.

eğer contada sorun yoksa su eksiltmede lpg kaynaklı ise senin bu 1.2 motorlarda su üst kapakda balçık oluşurnası normal ne yapacaksın? tüm üst kapakdaki boğaza giden kartere giden hortumları temizleyeceksin mutemelen hepisi tıkanık.sonra arada bir uzun yol yapacaksın ki kondes suyu yağdaki oranı yükselmesin yoksa yağ işlevini yitirecek yoğun aşınma oluşacaktır.

eğer contada sorun yoksa su eksiltmede lpg kaynaklı ise senin bu 1.2 motorlarda su üst kapakda balçık oluşurnası normal ne yapacaksın? tüm üst kapakdaki boğaza giden kartere giden hortumları temizleyeceksin mutemelen hepisi tıkanık.sonra arada bir uzun yol yapacaksın ki kondes suyu yağdaki oranı yükselmesin yoksa yağ işlevini yitirecek yoğun aşınma oluşacaktır.

güzel bir noktaya değinmişsin abi

Ahmet Bey aynı sorunu ağustos ayında ben de yaşadım, conta değişimi ile su eksilme sorununu çözdük. Servise gittiğimde öncelikle genleşme kabına basınç verip kaçak var mı diye kontrol etti, herhangi bir kaçak göremeyince bujileri çıkardı, zaten bujileri gördüğü anda 2. gözde sorun var demişti ama lamba yardımıyla pistonları kontrol etti, gerçekten de 2. gözde diğerlerine göre renk farkı vardı. Sıkı bir pazarlık sonucunda üst kapağı açtık, gerçekten de 2. gözün çevresi felaket durumdaydı, conta gitmiş ve su kanalları erimişti. Bu şeklilde kurtulduk, şükürler olsun o günden bu yana gram su eksiltme yok.
Bence bu adımları izleyerek bir kontrol yaptır.
Son olarak araç sabahları ilk çalıştırmada 5-10 saniyelik bir patırdama yapıyor mu? Bu durum suyun pistonların üzerine inmesinden kaynaklanıyormuş. Benim arabada 3-4 aydır bu durum vardı.
Bu arada bana maliyeti işçilik parça yağ ve kapak taşlama toplamda 600 Tl ye yaklaşmıştı. Umarım sorunun kısa zamanda ve en ucuz maliyetle çözülür...

Bu su kaçağının Allah belasını versin daha bulamadık gitti. Aramaya devam ediyoruz ama bulmak ne mümkün şimdi bir radyatör olayı kaldı oda olmaz ise ben böyle arabanın başlayacağım.... bu ne arkadaş ya? bir nokta atışı ile sorun çözülmez mi? yok arkadaş çöz çöze bilir isen. Bıktım valla yağ kaçağından su kaçağından.

nadir abi su kaçağı yedek su deposunun kapagının bozulmasından olabiliyormuş motor soğukken sıkıntı yok fakat eger kapaktaki termostat bozuksa araç fan açtıkça su deposunun kenarındaki delikten su buhar şeklinde eksilme yapabiliyormuş

Geri