benim eski arabamda 1.7 cdti burda 1.9 da var
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
hacı tork iyiymiş bea.. 240 neyine yetmez..
bi de paran olsa (ki kesinlikle yoktur) chiplettin mi herkesi geçersin..
şu yaylı fotolarıda görelim toguh yaa merak ettim şimdi..
iyide burda devir 2300rpm diyor.. 2300'demi açıyor turboyu demek oluyor?
mesela bizim ufaklıkta 235nm ama 2000rpm-4000rpm arası diyor
yada focuslar 235nm idi sanırım onlarda 1750rpm de alıyor maksimum torku.. ki oyüzden mütiş performanslı hissettiriyor..
bence araç kesinlikle hantal değildir en az 2000cc vectra kadar gider.. ama 1.7 motordan 100hp almak ve 240nm tork almak çok saçma bence..
şuan 1.6 motordan 128hp ve 260nm'ye yakın değer alan dizel motorlar var..
yada opel'in motor teknolojisindeki ortağı fiat 1.6 dizel motordan 120hp ve 300nm alıyor
yinede en alınası astra dizel..
1.3 cdti' lar gibi asla ve asla değildir..
şu yaylı fotolarıda görelim toguh yaa merak ettim şimdi..
iyide burda devir 2300rpm diyor.. 2300'demi açıyor turboyu demek oluyor?
mesela bizim ufaklıkta 235nm ama 2000rpm-4000rpm arası diyor
yada focuslar 235nm idi sanırım onlarda 1750rpm de alıyor maksimum torku.. ki oyüzden mütiş performanslı hissettiriyor..
bence araç kesinlikle hantal değildir en az 2000cc vectra kadar gider.. ama 1.7 motordan 100hp almak ve 240nm tork almak çok saçma bence..
şuan 1.6 motordan 128hp ve 260nm'ye yakın değer alan dizel motorlar var..
yada opel'in motor teknolojisindeki ortağı fiat 1.6 dizel motordan 120hp ve 300nm alıyor
yinede en alınası astra dizel..
1.3 cdti' lar gibi asla ve asla değildir..
alttaki linkte yaylı resimler mevcut.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=77876
dediklerin fabrika verileri ve teknik dökümanlara göre doğru,
ama benim aracın yaşı ve km si ortada olunca, biraz düşüş ve hantallık var ama tabiiki 1.3 astralarla kıyaslanacak durumda deil.
şaunda turbo değişimi veya revizyonu enjektörleri temizletmeyi yapıp sonrasında dynoya çıkıp, ondan sonra eğer fabrika verilerine erişirsem chip veya box ne yapılıyorsa üzerine düşünüyorum
ortakama %25 performans artışı olur deniyor
100hp = 125hp
240nm = 300nm
bu üzerindeki orjinal turboyu fazla zorlamadan alınacak güç deniyor. dizel araçlar konusunda çok fazla bigiye sahip olmamakla birlikte söyleyenlerin yalancısıyım.