Corolla d4d-2007-2008 mi Astra cdti 2007-2008 mi?

corollanın arka farı iğrençten öte birşey haksızmıyım?ben olsam opel astra derim veya megane

motor ve mekanik yönünden kesinlikle corolla , ama konfor ve güvenlik istiyorsan almandan vazgeçme :)

ikisi de güzel arabalar bende arada kalmıştım hatta d4d multimode da kampanya vardı tam anlaşıyorduk ki hanım aklıma 1,3 alsak vergisi de düşük olur hemde Opel en azından biliyoruz Opel alalım dedi. Mantıklı geldi astra 1,3 cdti easy alalım dedik kampanya yoktu ben alırken sadece C'mon da vardı hanımda beğenince 8.000 TL az para ödeyerek hanımı kıramadım aldım...

benim bildğim toyatanın 6 yıl garantili olanları var.açık konuşmak gerekirse;
1- her zaman japon araçlarını sorunsuz bulmuşumdur(ama corolla hakkında tam bir bilgim yok)
2-astra tip, görünüş,konfor,sürüş zevki açısından corolladan üstün olduğu kesinlikle bir gerçek.
3-garanti olayında 6 yıl toyota garantisi güzel bir seçenek. opel 2 yıl veriyor.

motor olarak ikiside bence hemen hemen aynı.

temiz kullancam diyorsan astra derim. eğer trafikte kullancam sürekli diyorsan corolla derim. niye? eski astramla 2 yılda 75 bin km yaptım. benzinliydi. %90 şehir içi kullandım.malum yollar çok kötü. zamanla bazı problemler çıkarabiliyor. basit şeylerdi gerçi.z rot kolları ses flan çıkarmıştı, yine oynayan basit aksamlardan ses geliyordu.tabi parçalar değişip sorunlar gitti.bir abimde corolla var. 6 yıl garantili. o da şehir içi çok kullanıyor.bugüne dek tek problem çıkmadı.şu anda 2 yaşında aracı. ama ben olsam astra alırdım. ki eski astra yı satıp dizel astra sedan aldım. şu anda 18 binde. yine full şehir içi kullanıyorum. çok şükür bir problemi yok

Son düzenleme:
bizde toyota corolla d4d var, yaklaşık 70000 de araba herhangi bir sorun yaşamadık gayet memnunuz

ilginize teşekkürler. tercihimiz opelden yana olcak büyük ihtimalle. esp plus özelliği hangi model opel astralarda(dizel-easutronik) standart olarak verilmeye başlandı acaba? esp bence abs kadar hayati bi özellik. saygılarımla.

Son düzenleme:
zaten ESp ( Elektronik Stabilite Programı ) demek yani ABS ASR hepsi içinde imkanınız varsa ESP plus opsiyonlu aracı alın derim...

Toyota Corolla 1.4 D-4D Elegant M/M VSC + Garanti Ekstra Satın Alın
5 Yıl Sınırsız km garantisiyle kafanız rahat bir şekilde binin...

opelinde toyotanında otomatik viteslileri iğrenç.. Geçişleri sert, geri kaçırma yapıyor (hillholdera rağmen) ve arıza çıkartma olasılıkları yüksek.

Çünkü bunlar tam otomatik değil; otomatikleştirilmiş manuel şanzıman. Debriyaja senin yerine araç basıyor. Baskı-balatası manuel vitesli araçlarla aynı. Zorlarsan şanzımanı kucaklayabilirsin.. İster multimod al, ister easytronic al ikiside sıkıntılı yani..

Yeni Corollaya (benzinli-elegance) şöyle bir binmişliğim var. O meşhur konsol gıcırtılarını ve yakıt deposundaki "lıkırtı" sesini duydum. Ama çokda rahatsız etmedi açıkcası. Konforlu bir arabaydı, iyide kaçıyordu.. İçi astradan kullanışlı. Ama dışı tipsiz.. Birde içi geniş ama nedense ferah değildi sanki..

opelinde toyotanında otomatik viteslileri iğrenç.. Geçişleri sert, geri kaçırma yapıyor (hillholdera rağmen) ve arıza çıkartma olasılıkları yüksek.

corollada iyileştirmeler yapıldı. şuan sarsıntı minumum düzeyde.
arıza çıkarma ihtimalini varsayarsak, 5 yıl sınırsız km garantili corolla almak en güvenilir olanıdır herhalde... (hatta 6 yıl sınırsız km de satın alınabilir.)

Birde içi geniş ama nedense ferah değildi sanki..

Biraz basık olmasından kaynaklı...

Geri