corsa 1.4 klima motoru zorlarmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Loganict
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Loganict

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.helpci.org
arkadaşlar benim sorum
corsa 1.4 lerde klima motoru zorlarmı? (doğal olarak bi miktar zorlayacak da) hattinden fazla zorlama yaparmı motor çünkü 1.4

Aracı ilk çalıştırdığında,motor ve ekipmanları optimum sıcaklığa ulaşmadan klima'yı son devire ya da yüksek devire getirip, yola çıkıp 140-150km suratlerde seyretmedikten sonra maddi zarar vermez...

Ayrıca 1.4 astra'da bile çok problem olmuyor,sen de hiç olmaz aşırı sıkıştırmadıkça...Ama yolun güç istediği yerde,beygir'i hissettiren tork'u yersin kilimayı açarak,sadece bu olur dez-avantaj olarak.

Aracı ilk çalıştırdığında,motor ve ekipmanları optimum sıcaklığa ulaşmadan klima'yı son devire ya da yüksek devire getirip, yola çıkıp 140-150km suratlerde seyretmedikten sonra maddi zarar vermez...

Ayrıca 1.4 astra'da bile çok problem olmuyor,sen de hiç olmaz aşırı sıkıştırmadıkça...Ama yolun güç istediği yerde,beygir'i hissettiren tork'u yersin kilimayı açarak,sadece bu olur dez-avantaj olarak.
anladım saol yani hiç bi dez avantajı olmaz yokuşda zaten araba bayılır doğal olark oda sorun deil

trafikte evet ama normal şartlarda ani hızlanma vs istemiyorsan 120 km ile sehir halinde çokta hissetmezsin.

Son düzenleme:
140-150 km süratte zararı varmı yaw geçenlerde aydın yolunda otobanda 170 le yaklaşık 30 dakika yol gittim bir zarar olmuş olabilirmi bak kafama takıldı

1.2 motorda bile zorlamadığına göre 1.4 motorda sorun çıkaracağını sanmıyorum

140-150 km süratte zararı varmı yaw geçenlerde aydın yolunda otobanda 170 le yaklaşık 30 dakika yol gittim bir zarar olmuş olabilirmi bak kafama takıldı

klima açık 200 gördüm ondan sonra biraz ses yapmaya başladı ben bu olayı aşırı hızlı gittikten sonra fark ettim

Klima açıkken yükek devirlerde gitmekten kaçının.Benzinli motorlar 4000 devrin üstüne çıkmanız pek önerilmez.Dolayısı ile 170 veya 200 km hızla giderken devriniz çok daha yüksek olmuş oluyor bu da zarar vermiştir anlamına geliyor bir nevi.

grnt006li6.jpg

evet yaptım pişmanım ama hasang ve mahmet gazihanın yüzünden şimdi klima sıkıntılı çalışıyor ses vs gibi ama kesinlikle artık 120 km üstüne kilima açık çıkmıyorum.

Geri