Corsa 2006 1.2 twinport Silverline Easytronic

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tridimit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tridimit

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz hafta Corsa 2006 model 1.2 benzinli twinport easytronic şanzımanlı bir araç aldım.
Araç çok temiz herhangi bir sıkıntısı yok. Fakat kafama takılanlar var.
1- Antalyadaki Antoto'da araç ile ilgili bir sorum oldu. Bir cevap verdiler emin olamadım. Triger zincirli mi diye sorduğumda evet böyle 120.000 km de bir değiştirmeniz yeterli dediler. Trigerin zincirli olduğu konusunda hala şüphelerim var. Başka bir yere sordum. Yukarıdan bakınca anlaşılmaz lifte kaldırmamız lazım dediler vaktim yoktu uğraşmadım. Acaba bu arabada triger zincirli mi kayışlı mı?
2- Aracımı serviste değilde artık kendi ustamda bakımını yaptırtmak istiyorum. Bu aracın periyodik değiştirilmesi gereken parçaları km . bazında nelerdir ? Araç şuan 46.000 km de.
Yardmıcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Öncelikle aracınızın motor kodu Z12XEP bu şekilde aratarak parçalara daha kolay ulaşabilirsiniz

1-Araç zincirli değişme süresi 100bin diyende var 120binde 150binde ses yapana kadar kullanırsın 170bin gibi başlar diyende araç 46binse şuan sizin trigerle ilgili düşünmenize gerek yok..

2-2006 corsalarda bakım aralığı 10bin olması lazım ama anlamanın en kolay yolu aracı çalıştırdığınızda göstergede beliren insp yazısı bu yazıyı takip edin yazmaya başladığında bakım süresi geldi demektir bakımdan sonra sıfırlanır tekrar belirdiğinde kaç bin km geçmişse fabrikanın belirlediği doğru aralık odur

parçalar
yağ filtresi
hava filtresi
benzin filtresi
polen filtresi
GM-LLC-A onaylı yağ mümkünse tam sentetik (Mobil 0w-40 new life öneririm)
60binde yada 4 yılda bir V kayışı ve buji seti

hava ve benzin filtresini mutalaka GM almanızı öneririm yağ filtresi zaten GMden başka bulunmuyor polen içinde GM olmayacaksa bosch gibi bir marka alın ben aynı araçta yan sanayi ürün kullandım şimdi bosch takınca anladımkki o sapır sapır satılan yan sanayi filtre yüzünden aracımın havalandırması 4te şuanın 3ü gücünde çalışabiliyormuş

Son düzenleme:
Geri