*arabam 107binde 97 model corsa b swing 1400cc 70bg ...
biraz bakim la adam etmek istiyorum.
*%50 sehir ici %50 sehirdisi kullanimda 100 ytl lik benzin ile 320-340 km arasi yapiyorum. sehiricide oyle sikisik trafik falan degil.Olabildigince sakin kullaniyorum iş inada bindi az yaktircam diye ama olmuyor. sinir ediyor bu tuketim degeri vallahi opelden sogudum.arabami cok seviyorum. satma noktasina getirdi beni ama.
*İnternetten olabilecek arizalari okudum. Araci ilk caliştirdigimda benzin kokusu aliyorum sanki bu yakiti tam yakmama sorunu falan herhalde.
*Neyse işin özü ben bu tüketim degerini nasil asagiya cekerim sizcede cok degil mi. hafta sonu sanayiye gidicem ama bu opellerde masallah kapali kutu gibi sorunlari bir turlu cozulmuyor.
*ikinci sorunum ise arac 1-2 ve 3 . viteste acayip fazla silkeliyor . dusuk devirle alakasi yok.
*üçüncü sorum lpg taktirmak istesem brc marka vs ne kadara takilir. yuzde 40 gibi avantajim olurmus oyle deniliyor dogrumu. yoksa yeni arabalarda bu boylemi. sirali sistem olmuyor galiba bu eski modellere.
*dorduncu sorumda opel corsa b gsi jantlari ne kadardir.
*besinci sorum siyah plastik kisimlari tamponun ordakiler camurluk lastik ustleri yani. solmus oralar boyatilsa boya tutarmi plastige boya zor catlar falan dediler bana.
altinci sorumda on farlar orjinalleri ne kadar.benimkiler sararmis yoksa orjinalide oylemi.
*son sorumda arabayla 90km yi gecmiyorum arac resmen yolda geziyor direksiyon titriyor zangir zangir. lastik almanin zamani geldi herhalde. ucuz yollu kaliteli ne onerirsiniz. __________________
öncelikle aracınız X14SZ Yani "singleoverhadcam" üstten tek egzantrikli 8v 1.4 60hp corsa motorudur. çok sağlam bir okadarda performanssız bir motordur. özellikle f13 şanzımanlar desteklenmeseydi sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum

bende aynı aracı uzun zaman kullandım sorularınıza kendi çapımda yanıt vermek isterim sırasıyla bakacak olursak;
1) aracınızı ilk çalıştırdığınızda benzin kokusu almanız gayet normal bence fakat bujilerin bobinin buji kablolarının kontrol edilmesinde fayda vardır.
2) bu silkeleme ve benzin kokusu olayı bana ateşleme ile ilgili bir soruna çağrışım yapıyor. fakat debriyaj setinizi baskı balatanızıda kontrol etmekte yarar var çok pahalı birşey değiş 350TL civarında işçilik dahil orjinal GM takabilirsiniz. ama ateşlemeyi kesinlikle kontrol ettiriniz.
3)şimdi sizin aracınız tek noktadan enjeksiyonlu yani sizin aracınıza eski mikserli tip diye anlattıkları elle ayar yapılabilen Şahin doğanlara takılan versiyon lpg sistemi takılıyor fakat ekonomik olduğunu söyleyemem ben taktırdım ve performans yerlerdeydi

bitikti ölüyordu araç hemde herşeyine gözüm gibi bakmama rağmen gitmiyordu bence lpg taktırmayın. yakıt değeriniz 1.1litrenin altına düşmez. yani örneğin bugün lpg 1.5 lira ise kmde yakıt değeriniz 16.5 ykr olacaktır ve ş.arası yakıt değeri 14.5 ykr nin altına düşmez çok değişik bir motor ben anlamamıştım

şimdi 2.0 vectra sahibiyim daha az yakıyor şaka gibi
4) orjinal corsa b gsi jantlarını ben 300 lira civarına bulmuştum fakat 14' olduğundan lastik masrafıda açıcaktı o yüzden tercih etmemiştim. 400 lira makul jant fiyatının üst sınırı olabilir.
5)o parçaları ben sürekli boyuyordum ve sürekli soluyordu. oraları boyatmaktansa yenisini almak daha ucuza geliyor bence sıfır fiyatlarını öğrenin yada alın bi mat boya boyayın öylede ucuz olabilir..
eski lastiklerimi yeni sattım sıfıra yakındı dördünü 130 liraya verdim

keşke yabancıya gitmeseydi.. ama michellin alabilirsiniz 13' lastikler genelde ucuz olur...
iyigünler dilerim..