corsa b ye yardım

odtu_emrah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
aracıma performans hava filtresi taktırmak istiyorum ama kararsız kaldım herkes farklı bi şey söylüyor çok fazla zararı olur mu? yada yararı? bu arada benim amacım güçten çok ses almak :)

çok az yakıt artar polis ceza yazar belki (düşük ihtimal ) hava debimetresini bozabilir onun dışında bişe olmaz güzel gürültü yapar :))))

2009dan beri kullanıyorum her şeyi denedim aşağı aldım yukarı aldım yana aldım etrafına ısı kalkanı yaptım pervaneli sistemlerle destekledim kurcaladım ettim en güzel sistem ya önünde açıklık bulunan ztech marka filtrelerden kullanmak(yer konusu çok önemli) ya turbonatorlü sistem kurmak ya da simota karbon kapalı filtre kullanmak ve Hortumunu soğuk hava çekmesi için ön ızgaraya yakın bi yere koymak.Aslında en temizi simotadır ama ben şu anda açık kullanıyorum çünkü sesi daha tok ve gür.Ve performansı biraz daha fazla.

Bu arada debimetreye zarar vermiyor ancak 3 ayda 1 kez mutlaka temizlemen lazım.O yüzden en temiz yöntem simotanın kendiliğinden hortumlu kapalı filtresidir.Kışın açık filtre kullanımı pek iyi değildir yağmur suyu çekebilir,nem kesinlikle çeker,ilk çalıştırmada ısınana kadar çok fazla benzin kokusu gelir egzozdan,ilk kalkışlarda araba sendeleyerek kalkar ısındıktan sonra düzelir.Performans veriyor mu?Elebette veriyor.Çekiş gücü artıyor torku daha yüksek gibi gelir.Bir de kesintiye uğramayan ısınmyana bol oksijenli hava olduğu çektiği için yakıt tasarufu sağlıyor.20 liraya gittiğin yere 16-17 liraya gitmeye başlarsın.Ama ses var basarım sürekli dersen 25i zorlarsın :) gerekmedikçe basma ;) takmak istiyorsan benim fotolardan bakabilirsin.daha detaylı foto da atabilirim istersen

Geri