Corsa Bakım Maaliyeti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akifguzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Az önce tüm siparişlerim elime ulaştı. Şimdilik işçilik hariç sadece malzeme toplamlarının maaliyeti 180TL.

Araba birde ön cam sileceği istiyor. Cam silecekleri ötüyor biraz. Bakalım..:D

Az önce bakımını yatırdım arabanın. Malzemelere ek olarak 10 TL lik balata spreyi eklendi. Frenden ayağımı çekince arka kapanalardan ses geliyordu. Açıldı temizlendi ayar yapıldı. Mis gibi oldu araba. İşçilik olarak 70TL verdim.

190+70=260TL ye bakım hallolmuş oldu.

Bu arada lastik konusu vardı bir yerlerde. Neredeydi hatırlamıyorum. Neyse bakım sonrası michelin bayiine uğrayıp şastik için fiyat aldım. 255 TL fiyat verdiler. Şaşırdım açıkçası. Internette dahi bu kadar düşük fiyat bulamamıştım. Neyse artık lastik işine ileride bakıcam.

Araç 18000 de 28000 e kadar kafam rahat. Sadece 23000 lerde hava filtresini değiştiririm tamamdır.

.....

Son düzenleme:
Az önce bakımını yatırdım arabanın. Malzemelere ek olarak 10 TL lik balata spreyi eklendi. Frenden ayağımı çekince arka kapanalardan ses geliyordu. Açıldı temizlendi ayar yapıldı. Mis gibi oldu araba. İşçilik olarak 70TL verdim.

190+70=260TL ye bakım hallolmuş oldu.

Bu arada lastik konusu vardı bir yerlerde. Neredeydi hatırlamıyorum. Neyse bakım sonrası michelin bayiine uğrayıp şastik için fiyat aldım. 255 TL fiyat verdiler. Şaşırdım açıkçası. Internette dahi bu kadar düşük fiyat bulamamıştım. Neyse artık lastik işine ileride bakıcam.

Araç 18000 de 28000 e kadar kafam rahat. Sadece 23000 lerde hava filtresini değiştiririm tamamdır.

Frenden ayagı çekince kampanadan gelen ses (viyk) bendede var , 50-55 bin bakımıma bende açıp bakacağım bakalım neler oluyor :) Bu arada güle güle binin aracınıza ;)

Frenden ayagı çekince kampanadan gelen ses (viyk) bendede var , 50-55 bin bakımıma bende açıp bakacağım bakalım neler oluyor :) Bu arada güle güle binin aracınıza ;)

Evet aynen o ses. Kışın farkında değildim pek. Camları açmaya başlayınca ses çok rahatsız ediyor. Biraz temizlikle mis gibi oldu. ;)

Filtreleri Bosch veya başka marka almanızda bir sıkıntı olmaz hatta polen filtresini hiç değiştirmeseniz bile fazla birşey fark edeceğini düşünmüyorum. Ama aldığınız yağın kaliteli olmasına dikkat edin GM veya Mobil iyi markalardır, ben 0-40 kullanıyorum ama 5-30 da iyidir.

Yazınızı yeni gördüm fakat sağlık açısından en önemlisi polen filtresidir , içinde mikroplar türeyebiliyor , bazı solunum yolu hastalıkları ve enfeksiyonlara sebep olabiliyor , bu yuzden KM onemsemeksizin polen filtremi yazın girişinde ve kışın girişinde değiştiriyorum . Hele küçük cocuk sahibi olan aile bireyleri en iyi yağı seçmek yerine en iyi polen filtresini seçmeleri gerekir bana göre.

Geri