Corsa C 1.2 Benzinlimi & Corsa 1.3 CDTI ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan toGah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangisi

• 1.2 Corsa Benzinli.

Oy: 67 35.3%
  • 1.3 Corsa CDTI

Oy: 123 64.7%

• Kullanılan toplam oy
    190
bence de az km yapıyosan benzinliyi tercih et. çünkü dizellerin bakımı benzinliye göre pahalı oluyo..

wolfside2001lk5.gif

birader benzinli araba al ben dizellerin o kedi gibi hırlamalarından nefret edıyorum

bizde hem 1.2 twinport war hemde 1.3 cdti bakım masrafları aynı 1.2 twin 250 ykrş yakıyor km ye cdti de 135 bin bikere arada çok fark war benzini içiyo... 1.2 bide dizelin yanında performans açısından tavşanla kaplumbağa gibi benzinli alma pişman olursun benim cdti 25 binde 2004 model gel sana satayım bütün bakımları yapılmış durumda araçda hiç bir sorun yok üye otomobillerinden bak karar ver ben buradayım

cdti derim. herşey bi yana canın sıkıldığında arabaya binip iki tur atman bambaşka. yada bi yere giderken bugün ne kadar yaktım diye düşlünmüyosun herşeyden öte kafan rahat oluyor.

bence dizel alacağına traktör al en fazla ömrü 2 yıl traktörden bi farkı olmuyo vede bakımı pahalı ve allah korusun motor kitlerse açması baya masraf 1.2 derim

Birçok arkadaşımız çok detaylı ve kullanışlı hesaplar yapmış,ben bu hesapları tekrar yapmayacağım.
Ama 1.3 1.2 ye göre kesinlikle yakıt açısından % 33 daha hesaplı.
Değişik fiyatlar söz konusu piyasada ikinci el için alırken dizel daha pahalıya alınıyor ama satarkende aynı oranda daha pahalıya.
Dizel tercih edilecekse ikinci el 30000 km yi geçmemeye dikkat edilmeli.Malum aldıktan sonra fazla kilometre yapacağız.
Dizel sesi ve gürültüsü bakımından kafamızı ağrıtabilir ama dizel teknolojisi gelişiyor.
Bakımlara gelince ben yüksek kilometre(100000km) olmadıkça çok sorun olduğunu düşünmüyorum.Dizel alınca zaten çok km yaparsınız:D
Motor gücü ve tork;dizelin torku yüksek,ama diğer hızlanma ve son sürat 1.2 biraz daha önde.Hissedilir bir fark yok bence.
Sonuç olarak dizel düşük km(en çok 30000de) li alınırsa ve uzun süre kullanılacaksa(en az 4 sene,senede 15000km ) çok mantıklı.Kafanız takılmaz rahat rahat gezersiniz.:good:

Geri