1,2 corsa B kasa aracım.. 250-300 YKR falanda yakmıyor. Bu verilere ulaşan arkadaşlar bu araçlarla DRAG yarışına falan katılıyorsa bilemem.. Ben niğde-ankara arasını (toplam 356Km.dir, takografta yazan değer..) tamı tamına 53 YTl lik BP nin ultimate97 oktan benzini ile katettip. Hızım nadiren 90Km nin altına düştü. Yolun büyük kısmında da klima açıktı.. ve bu değeri ayın 24de ölçtüm..
aynı aracımla niğdeden mersine gitmiştim. bu yolda da 144 ykr yakmıştı. farkın nedeni niğde-mersin arası rakım farkı. Daha az yaktı. ama muhtemelen gelirkende dengeledi..
Diyeceğim; bakımı yapıldıktan, bujisi-hava filtresi kontrol edildikten, sağ ayak daha intizamlı kullanıkdan sonra corsa 250-300 ykr yakmaz.. şehir içi yoğun trafiği bilemem.. ben öyle yerlere sinir sağlığım açısından gitmiyorum. arabadan evvel benim hararetim yükseliyor..
cdti araçlar çok gürültülü. Ateşleme sisteminin farklı olmasından dolayı gürültüyü ne yaparsan yap kesemezsin. Neticede sigarayla bile tutuşmayan bir yakıt , sıkıştırılarak patlamaya zorlanıyor.. Yani yakıt tasarrufunun yanında konforundan vereceğin payıda kat. uzun yolda sadece lastiğin sesini duymak yerine malum sesi duymak sıkıntı verebilir.
selam saygı ve muhabbetle..