Yapacağımız işlemler eski vites topuzu ve mandalının yerine GSİ vites topuzu ve mandalını yerleştimek. Normalde elimizde GSİ vites kolu komple set olarak hazır halde varsa 2-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18 numaralı resimlerde anlatılan adımların uygulanmasına gerek yok. Benim elimde sadece topuz ve mandal olduğu için tüm adımları uygulamak durumunda kaldım.
GEREKLİ MALZEMELER:
- GSİ vites topuzu
- GSİ vites mandalı
- Büyük ve küçük boy düz tornavida
- Büyük açık ağız yaprak anahtar
- Çift kollu boru anahtarı
- Çekiç
- Yan keski
- Mezura
- Mengene
- Demir testeresi ya da spiral
- Eğe ya da spiral
- Matkap
- Gres
- Yapıştırıcı
EMNİYET HUSUSLARI/UYARILAR:
- Vites kolunu söküp takarken vitesi boşta bırakmayı unutmayın. Zorlamak gerektiğinden vites kutusuna zarar vermeyi önlemiş olursunuz.
- Vites kolunu sökerken aşağıdan yukarıya doğru çekmeye çalışırsanız, vites kolunun birden yerinden kurtulmasıyla vücudunuz dikiz aynasına çarpabilir. Kendinize ve araca zarar vermemeye özen gösteriniz.
- Verebileceğiniz zararlardan beni sorumlu tutmayınız.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
GEREKLİ MALZEMELER:
- GSİ vites topuzu
- GSİ vites mandalı
- Büyük ve küçük boy düz tornavida
- Büyük açık ağız yaprak anahtar
- Çift kollu boru anahtarı
- Çekiç
- Yan keski
- Mezura
- Mengene
- Demir testeresi ya da spiral
- Eğe ya da spiral
- Matkap
- Gres
- Yapıştırıcı
EMNİYET HUSUSLARI/UYARILAR:
- Vites kolunu söküp takarken vitesi boşta bırakmayı unutmayın. Zorlamak gerektiğinden vites kutusuna zarar vermeyi önlemiş olursunuz.
- Vites kolunu sökerken aşağıdan yukarıya doğru çekmeye çalışırsanız, vites kolunun birden yerinden kurtulmasıyla vücudunuz dikiz aynasına çarpabilir. Kendinize ve araca zarar vermemeye özen gösteriniz.
- Verebileceğiniz zararlardan beni sorumlu tutmayınız.
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.