Corsa C Lastik Seçimi

turkolog55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar 175 65 r14 lastik kullanıyorum aracın yol tutuşunda memnunum ancak daha da iyileşsin istiyorum. Araştırmalarıma göre 185 60 r 14 oluyor. Yalnız 175 ebatta bile lastikler hafif dışarı doğru çok kolay çamur sıçratıyor mesela kapılara yoldan.
1-185 çok dışarda kalır mı?
2-Sürtme felan yapar mı?
3-yaklaşık 2 cm araç alçalacak bu sorun olur mu?

yok usta o camur sıcraması her halukarda olur kı.. 2 cm ufalma derken_?? o kadar bı ufamada olmaz surtmede yapmaz ıcın rahat olsun konularda aratırsan eger corsa c hangı lastıklerı kullanıyorsunuz dıyebı konumuzda var hatta..
bendede corsa c var 16 jant 45 yanak 195 taban lastık vardı arac sert oldu dıye15 jant 55 yanak 185 taban lastıkle degıstrdım senınn aracında hıc bı sorun olmaz ıcın rahat olsun..

175 taban arabanın yol tutuşundan nasıl memnunsunuz anlamadım. her markanın lastiğini kullandım 175 orjinal benim lastiklerimde.. ama bir türlü memnun olamadım. bu iş sanırım daha iyi arabaya binene kadar memnuniyetle devam ediyor. daha iyisini görünce bizim araçların bisikletten farksız olduğunu anlıyorsunuz.

cvplarınız için teşekkür ederim. MElih hocam bir önceki arabam accord 2,4 cc 200 hp 2004 modeli idi. :) Üstelik özel sipariş alçaltılmış mügen idi.ah ah nasıl gözümde tuttu şimdi :(
a%3E
1hrrl.jpg
ondan önceki accent era idi. sadece sınıfındaki arabalarla kıyasladığım için memnunum. Getz sürdüm era sürdüm ama aynı sınıfta olmamasına rağmen aynı virajlara benim keçiyle çok rahat giriyorum hiç savrulma, sallanma olmuyor. Bu arabayı tutup da accordla kıyaslayamam. küçüklüğüne, sınıfına göre en iyi yol tutan arabalardan biri bence. Daha da iyi olursa 185 ile ve herhangi bir dezavantajı yoksa yeni lastiklerimi o ebatta alacağım.

Ekli dosyalar

• 26062010626.webp
    26062010626.webp
    52.7 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
corsaya en uygun lastik sport modelde kullanılan 185 55 15

Mahmut bey cvbınız için teşk ederim ama jantı değiştiremem hem jantım çok güzel hem de tamamen duygusal :)

14 jantta aracın altı çok sürtüyor.15 in çekişi .yol tutşu ve görüntüsü mükemmel

Şüphesiz öyle ancak ben arabayı almadan 1 ay önce almış sahibi jant+lastikleri. yani mart 2011 gibi. Jantlarımı da çok seviyorum ama dediğiniz gibi 15 olsa çok güzel durur ama şu an için gereksiz bir harcama olur maddiyat kısıtlıyken. Tekrar tşk. ederim.

Hocam lastiğin çapı sadece 5mm azalıyor 185/60/14'te. Yani kullanım açısından bir sorun olmaz ve dediğiniz gibi yol tutuşunuz biraz daha iyileşir.
Ben geçenlerde 15 jant aldım Corsam için. 185/55/15 lastik alacağım. 175/65/14'e göre sadece 2mm oynuyor çapta. Lastik marka ve modeline henüz karar veremedim. Uygun fiyatlı ve yerli üretim olmasından dolayı Starmaxx biraz dikkatimi çekiyor.

şu dunloplar erise bitse hemen nokian alacağım valla. Bir tane kötü yorumunu okumadım o kadar araştırdım. Tavsiye ederim i3 modelini ya da h serisini. Avrupanın en sessiz lastiği frenaj ve yol tutuşta da çok başarılı olduğu söyleniyor. Direksiyon manevralarında bile çok iyi imiş.

Geri