Ortada şöyle bir gerçek var, iyi mal=iyi para. Petlas ürünlerini kullanan bazı arkadaşlar sırf yerli malı diye bu markaya toz kondurmuyorlar ama ne yazık ki bu üründe şikayet biraz fazla.
Lastikler alınmış, bu saatten sonra satıcı onları kolay kolay geri almaz. Neler yapılabilir sorusuna cevap olarak; öncelikle lastikler janttan ayrılıp tekrar monte edilmeli bu sayede lastiklerin janta oturma sorunu olduysa o düzeltilmiş olur, gene sonuç alınamazsa o zaman jantlar iyi bir şekilde elden geçmeli, üzerindeki hafif eğrilikler dahi giderilmelidir, gene titreme olursa diskleri elden geçirmek lazım (eğik diskler yüksek hızlarda fren yapıldığında kendini hemen belli eder). Gene durum düzelmez ise lastikler hatalı demektir.
Savaş abim işin garip kısmı zaten burada. Araç frene filan basınca titreme yapmıyor. Araç belli bir hıza çıkınca sallanmaya başlıyor. Bu sorun yüzünden lastiklere toz kondurmadım. Komple ön takım yaptırdım. Sonra dedin gibi jantları komple elden geçirdim. Söküldü ve tekrar takıldı. Adam adam olmadı. Petlas bana göre bir kaç yıl için üretilen mallarında sorun var. Kesin kez adım kadar eminim. Ben aslen Kırşehir'liyim neticede bu fabrika Kırşehir de bir çok hemşerim orada ekmek parası kazanıyor ama adamlar lastik yapamıyor. Eğer ben petlas firması olsam böyle sorun yaşayan müşterilerin lastiklerini komple değiştiririm çünkü firma bana göre çok fazla itibar kaybetti.