arakdaşlar herkes arabayı 1 sene içindfe alıp satacak diye bakarsak olaya evet taktırmak mantıksız...ancak zaten 10-12 bin km sonra amorti ediyor sistem kendini..o da yaklaşık 1 yıl yapar benim için..eee kalan tüm yıllarda yakıttan sürekli kar ediyoruz..bu bu kadar basit..25000 km demiş arkadaşın birisi amorti etmesi için..çok abartılı bir rakam bence. şehirlerarası yolda sakin kullanımla 7,4-7,6 lt yakıyor aracımız... benzinde de 6,8 lt civarıydı.peki sizce hiç mi fark yok..tamam son zamlarda kar oranı düştü ancak bu da bir nevi kardan zarar değil mi?? ha taktırmak istemezsin ayrı bişey ama kar yok demek de bence haksızlık olur..ayrıca 15000km de bir filtre değilşimi dışında 2 aracımızda da hiç ayara dahi gitmedik çok şükür..(5 yıl gazlı vectraya, şimdi de 1,5 yıldır focus 1,6 ya biniyoruz.)
Lütfen, başkasının yorumunda hata olduğunu düşündüğünüzde o yorumu doğru okuyun, konunun başına dönüp yorumun kaynağına inin ki böyle gayriciddi durumlar oluşmasın ve konuyu bilgi amaçlı takip edenler yanlışlık yapmasın...
Bakın abartılı dediğiniz rakamı (25000 km ) verirken ne demişim:
O araca kaliteli bir kit takmak lazım. Her kit ile iyi çalışmaz. Bu durumda 1600-1800 TL gözden çıkaracaksınız. Sonrasında sızdırmazlık muayene vs masrafları ile 2000 TL yi bulacak. Bugünkü zamlı otogaz fiyatları, ısınma sürecindeki benzin ile birlikte kilometredeki tasarrufunuz 8 kuruş gibi olur. Sistem sorun çıkarmaz ise 25.000 km de amorti eder.
Ben matematiksel bir hesap yapıyorum. Konunun uzmanıyım, ve bu hesabın verilerini de net olarak yazıyorum.
Matematiğin abartısı olmaz. 2x2=4 dendiğinde, abartıyorsunuz bence 3 eder diyemezsiniz. Corsa 1,2 Twinporta 12000 km de amorti edecek ucuz ve düşük sınıfta bir kit takamazsınız.
Ama 900-1000 TLye 10 taksit böyle bir kit alır bunu 1.6 motorlu lpg seven bir araçta kullanırsanız durum dediğniz gibi olur. Ama veriler değişmiştir hesap değişmiştir ve benim yorumum hala abartılı değildir.
Son düzenleme: