Corsa C Volan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uploader
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uploader

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
MErhabalar. Corsa c z13dt 1.3 dizel aracımız var. Volan ister istemez vuruntu yapıyor. Debriyaja basınca sesi kesiyor. Şu son zamanlarda aracın debriyaj kavramasıda çok yukardan almaya başladı hatta bazen ayarlayamıyoruz ve vites değiştirirken araçta vurdurma oluyor. Bundan dolayı baskı balatayı değiştirmeyi düşünüyorum. Değiştirmişken de sabit volan taktırayım dedim.

Taki bi usta sakın sabit volan taktırma onlar zamanla bozuluyor ve şanzımana vs zarar vermeye başlıyor. eskisinden bir farkı yok. Sadece benzinli volanın değiştirilmiş güçlendirilmiş halidir kar yapayım derken zarar yaparsın diyince şu an ne yapacağıma karar veremedim. Araç 83000 km de 2004 model yarın bakımlarını yaptıracağım.

Sizce ne yapsam volan kalsada sadece baskı balatayı mı değiştircem yoksa orjinal volan mı taktırsam yada sabit volan mı ? yoksa hiçbiirini değişmesem mi? Volanın vuruntulu çalışması sıkıntı çıkarrımı?

Ne olur bir fikir verin yardımcı olun..... Şimdiden teşekkürler

baskıyı degıstırttken volan ve yayı da degıstrt bende corsa vardı satmadan once degstrmıstım cok arastrdım sakın sabıt taktırtma 3. vıtes bosluk yapıyo araba otuyo bı ton olay gıt orjınal al tak derım

Sabit volandan uzak durun.. Hazır şanzuman sökülmüşken değiştirin bence volanı zaten 450tlye düştü bundan 20.000km sonra çekilmez olacak.. Bana ustam arızalı demedi diye baskı balta değişirken volanı değişmemiştim üzerinden 15.000km geçti araba giderken güzel ama dururken rezalet şimdi volana vereceğim paraya değil işçiliğine acıyorum..

Sabit volant, Fiat ın multijetlerinde kullanılan volantlar. Bizim Opel' lere takıldığında en büyük sorun kalkıslardaki ses ve vites gecislerindeki sertlik yada gecmeme. Volant çok ileri seviyede bozuk değil ise sadece baskı-balata değişiminde sesi yüksek miktarda kesiyor. Ama en mantıklısı baskı-balata birlikte değiştirmek tekrar başlayacak elbet. Corsa C' de yaşadım bu sorunu. Corsa D sahibiyim şu an 20bin km önce baskı-balatamı değiştirmiştim volantdan yeni yeni sesler gelmeye başladı bu sefer bozulana kadar kullanmayı düşünüyorum sıkıldım artık...

Orjinal LUK yaylı volant tercihiniz olmalıdır.
3 kuruş kar edicez diye konforunuzdan olmayın.
Ben daha öncede yazmıştım bu tarz bi konuda sabit volant sistemini biz pizza dağıtan arabalar, çok şehiriçi yapan şirket arabalarında falan tavsiye ediyorum ben. konfordan ziyade bir sonraki debriyaj bitiminde kar etmek amaçlı.

Ama şahsi kllanılan bir otomobilde sabit volant tavsiye etmem anlamsız bi durum.
önce konfor ve rahat kullanım önemli ise yaylı volant almalısınız.

Geri