benim şuan tık tık sesi geliyor yaklaşık 5 aydır, yazın ankaradan datçaya vardığımda direksiyondan ses geldiğini farkettim, sanayide sol dikme rotunu değiştirdi adam ve ses gitti, fakat 1 ay sonra tekrar başladı. direksiyonu döndürürken ses gelmiyor, arnavut kaldırımı, bozuk yollarda giderken veya kasisten geçerken tıkır tıkır ses geliyor aracın sol ön(şoför tarafı) tarafından. Usta direksiyon kutusunda sorun olduğunu söyledi ses ordan geliyor dedi, tamiri de randıman vermez dedi. ama bana nedense bir iki vidayı sıkılasam ses gidecek gibi geliyor, bir yerler gevşek te o yüzden ses geliyormuş gibi. bir alman tamirci direksiyonun alt tarafında bulunan bir vidayı lokma ile sıkıp(direksiyonu sökmeden) bu sorunun giderildiğini anlatmış, bu vidayı paspasa yatınca görmek mümkün oluyor.
Direksiyon kitlemesi ise benim bir daha başıma gelmedi şok şükür, fakat ankaranın oldukça soğuk olduğu bu günlerde direksiiyon normalden biraz zor dönüyor şuan. sanırım akü soğukta çok randıman vermediğinden direksiyon gücünü yitiriyor eps. benim aracımda hiç bir arıza ışığı da yanmıyor.
aracın baskı balatası değişecek sanırım, rutin bakımı da geldi, bakıma gittiğimde tekrar usta ile detaylı bir şekilde konuşacağım. bir şey öğrenirsem de konuyu tekrar editleyeceğim.
Umarım konu yukarda kalır ve az maliyetli bir çözüm üretilebilir, bilgisi olan da paylaşırsa sevinirim. sağlıklı günler herkese