Öncelikle Herhangi bir firmayı kötülemek veya reklamını yapmak gibi bir derdim yok. Sadece Problemin kaynağını bulmaya çalışıyorum. Bunu Belirteyim
Sorunum şu şekilde;
Araç; Corsa D 2010 1.3 Ecoflex (112 binde)
Sabahları Soğuk Motor (İlk Marş Uzamadan Direk Alıyor) Marştan Sonra Motor Vuruntu/Sarsıntı (anlık stop etme meylimi verip toplamak)
Bu Olay 20sn civarı sürüyor. Sonra toplamaya başlıyor. Isınınca Problem yok.
Opet Mazotunda Silecekler camlara vuracak Şekilde Sarsıntı (Hafif Çiğ Mazot Kokusu)
Total Mazotunda Sarsınıtı Opete göre Yarı yarıya (Felaket Derecede Çiğ Mazot Kokusu)
Sheel Mazotunda Tık Demiyor Saat gibi (çiğ Gaz Kokusuda yok)
Benim birçok tanıdığım Opet Kullanıyor, şirket aracı (doblo) da öyle. Soğuk marşta sarsınıtı gibi bir durum gözlemlemedim.
Araçtaki sorun nedir de Mazota bağlı bu kadar etkileniyor.
İlk marşta Hafif Mavi dumanda atıyor.
Siyah Duman YOK!,
Isıtma Bujisi uyarısı yok (ecuda da)
Bu Motoru Kullananlar opet almayacak diye bir olay olmadığına göre sorunum nerden kaynaklı olabilir ?
Enjektör temizleyici katkı 1 defa kullandım değişen bişi olmadı.
Motor yokuş yukarı 1. viteste 1500 -1900 devir arasında avansta vuruyor. Enjektör sesi yapıyor. Bunla Alakası varmıdır ?
veya
Opet mazotu kalın diyorlar enjektörlerde tıkanıklık mı varda zor çalışıyor ?
Çok yazdım biliyorum.
İlgilendiğiniz İçin Teşekkürler.
Sorunum şu şekilde;
Araç; Corsa D 2010 1.3 Ecoflex (112 binde)
Sabahları Soğuk Motor (İlk Marş Uzamadan Direk Alıyor) Marştan Sonra Motor Vuruntu/Sarsıntı (anlık stop etme meylimi verip toplamak)
Bu Olay 20sn civarı sürüyor. Sonra toplamaya başlıyor. Isınınca Problem yok.
Opet Mazotunda Silecekler camlara vuracak Şekilde Sarsıntı (Hafif Çiğ Mazot Kokusu)
Total Mazotunda Sarsınıtı Opete göre Yarı yarıya (Felaket Derecede Çiğ Mazot Kokusu)
Sheel Mazotunda Tık Demiyor Saat gibi (çiğ Gaz Kokusuda yok)
Benim birçok tanıdığım Opet Kullanıyor, şirket aracı (doblo) da öyle. Soğuk marşta sarsınıtı gibi bir durum gözlemlemedim.
Araçtaki sorun nedir de Mazota bağlı bu kadar etkileniyor.
İlk marşta Hafif Mavi dumanda atıyor.
Siyah Duman YOK!,
Isıtma Bujisi uyarısı yok (ecuda da)
Bu Motoru Kullananlar opet almayacak diye bir olay olmadığına göre sorunum nerden kaynaklı olabilir ?
Enjektör temizleyici katkı 1 defa kullandım değişen bişi olmadı.
Motor yokuş yukarı 1. viteste 1500 -1900 devir arasında avansta vuruyor. Enjektör sesi yapıyor. Bunla Alakası varmıdır ?
veya
Opet mazotu kalın diyorlar enjektörlerde tıkanıklık mı varda zor çalışıyor ?
Çok yazdım biliyorum.
İlgilendiğiniz İçin Teşekkürler.