Corsa D Lastik Basınç Modülü

ozcanberkant

Kayıtlı Kullanıcı
14-Bolu
Siteyi ziyaret et
Herkese Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce 2014 model Corsa araç aldım. Satan kişi lastik değişiminden sonra lastik basınç ışığının yandığını söyledi. Ben de lastik basınç sensörü arızalı olabilir diyerekten lastikçiye gittim ve gerçekten de sol arka lastiğin sensörü kırılmış. Lastikçi yeni sensör takıp kodlarız dedi ve değiştirdi. Lâkin yeni sensör takıp kodlamasına rağmen ışık sönmedi. Cihazla bakıldığında sensörler şu an sağlam görünüyor fakat ışık hala yanıyor. Sensör tedarikçisini falan aradı. Onlarda corsalarda bunun kronik olduğunu lastik basınç modülünden kaynaklı olduğunu söylediler. Bu lastik basınç modülünü nereye sorduysam bulamadım. Acaba yardımcı olabilecek birisi var mı?

Merhaba, Aynı sorun bende de mevcut. Sol arka tekeri değiştirirken sensör kırıldı yenisi takıldı,sensör kodlama yapılırken hepsi çalışıyor diye bilgi verildi. Şuan ışık sürekli yanıyor çözemedik. Çözüm bulan varsa bilgi verebilir mi?

Sensör değişiminde otomatik olarak tanıması lazım. Eğer basınçlarda sorun yoksa söner. Seyir halindeyken DDS ışığını 5-10 sn kadar basılı tutun bir süre sonra sönmesi lazım

Herkese Merhabalar,
Yaklaşık 1 ay önce 2014 model Corsa araç aldım. Satan kişi lastik değişiminden sonra lastik basınç ışığının yandığını söyledi. Ben de lastik basınç sensörü arızalı olabilir diyerekten lastikçiye gittim ve gerçekten de sol arka lastiğin sensörü kırılmış. Lastikçi yeni sensör takıp kodlarız dedi ve değiştirdi. Lâkin yeni sensör takıp kodlamasına rağmen ışık sönmedi. Cihazla bakıldığında sensörler şu an sağlam görünüyor fakat ışık hala yanıyor. Sensör tedarikçisini falan aradı. Onlarda corsalarda bunun kronik olduğunu lastik basınç modülünden kaynaklı olduğunu söylediler. Bu lastik basınç modülünü nereye sorduysam bulamadım. Acaba yardımcı olabilecek birisi var mı?
Merhabalar; Bir süredir aynı sorun bende de var. Bu sorunu yaşayıp da sorununun hallolduğu kullanıcı var mıydı?

Geçen hafta bu sorun için gittiğimde, tablet ile araca bağlanan oto elektronikçi, (yanlış tabir kullanıyor olabilirim ) aracın kayıtlarından bu hatayı bulup silmeye çalıştı fakat erişim sağlayamadı. Beyninin sıfırlanması gerektiğini bunun için de Opel yetkilisi bir servisin erişim sağlayıp da belki yapabileceğini söyledi.

İnternette araştırırken gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan kullanıcılarının hepsi 2014 model Corsa sahibiler. Kronik bir sorun olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: teknodram
Sorun benim araçta da var hocam. Çözüm bulabilen oldu mu acaba? Aracı 2 senedir kullanıyorum (2014 corsa) birkaç defa götürdüm lastikçiye veya ustaya fakat fayda olmadı.

Geri